Home Netizen “Lelaki Jepun Ini Ditanya Negara Apa Yang Mereka Tak Suka”-Lihat Apa Jawapannya,...

“Lelaki Jepun Ini Ditanya Negara Apa Yang Mereka Tak Suka”-Lihat Apa Jawapannya, Buat Ramai Geram

353
0

Apabila bercakap tentang budaya, rakyat Malaysia mungkin mempunyai pendapat yang berbeza dalam pelbagai topik.

Tetapi jika ada satu perkara yang kebanyakan penduduk tempatan boleh bersetuju, ia adalah Malaysia mempunyai makanan yang sangat menakjubkan… betul?

YouTuber Jepun dan TikToker Soichiro telah mula terkenal di platform media sosial, terutamanya untuk videonya di mana menemu bual sesama orang Jepun di jalanan untuk mendapatkan pandangan mereka tentang pelbagai isu.

Bagaimanapun, klip terbaru daripada salah satu temu bualnya menimbulkan kekecohan di TikTok selepas dia bertanya satu soalan provokatif -“Negara mana yang anda tidak suka?”

Lihat video di bawah :

@soichirofromjapan

Ask Japanese, “Which Country Do Japanese Hate?” #japanese #fyp

♬ そよ風 – SHISE

Walaupun ramai individu memberikan jawapan yang agak mudah difahami, seperti seorang lelaki yang mengatakan dia tidak mahu melawat Kutub Selatan kerana cuaca terlalu sejuk, yang lain memberikan pandangan jujur ​​mereka ke lokasi lain di seluruh dunia.

Baca juga : Mangsa-Mangsa Banjir Kecewa, Bekalan Makanan Smpai Lambat dan Basi

Baca juga : “Tak Pakai Glove Lagi Bersih”-Konsep Kebersihan Semasa Menyediakan Makanan

Salah satu jawapan yang paling menarik, dan bukan sepenuhnya untuk alasan yang positif, datang daripada seorang lelaki yang menjawab Malaysia. Dalam menjelaskan sebab jawapannya, beliau menyatakan bahawa selepas melawat Malaysia suatu ketika dahulu, beliau menganggap makanan itu “tidak sedap”.

Meraih lebih 2.4 juta tontonan dan lebih 170,000 suka di TikTok, ramai warganet Malaysia tidak lama kemudian menemui klip itu dan menyatakan rasa tidak percaya mereka terhadap kenyataan lelaki itu

“Makanan di Malaysia sangat mengagumkan apabila saya melancong, saya tidak tahu apa yang lelaki itu makan,” kata seorang pengguna, manakala seorang lagi bertanya ‘Malaysia’ mana yang dilawati lelaki itu.

Seorang pengguna lain secara melawak berkata mungkin kerana lelaki itu mempunyai durian semasa lawatannya, menganggap makanannya tidak enak.

Apa pendapat anda ? Setiap orang mempunyai pendirian masing-masing bukan ?

Sumber : Tiktok

Previous article“Boleh Tukar Slogan Nobody Can Fly Dah Sekarang”-Air Asia Buat Hal Lagi
Next article“Wehh Byknya Dia Dpt Ikan”-Kehidupan Anak Kampung Yg Sebenar Menggamit Kenangan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here