Home Kehidupan “Tak Pakai Glove Lagi Bersih”-Konsep Kebersihan Semasa Menyediakan Makanan

“Tak Pakai Glove Lagi Bersih”-Konsep Kebersihan Semasa Menyediakan Makanan

155
0

Baru saja di tiktok tular satu video di mana pemilik video bertanyakan salah seorang pekerja di sebuah kedai makan tentang bila mereka memakai glove.Apa yang paling mengejutkan netizen adalah apbila mendengar bahawa pekerja tersebut menukar glove hanya apabila glove tersebut koyak atau rosak. Pemilik rakaman tersebut terus memberikan sedikit nasihat kepada pekerja-pekerja kedai makan tersebut dan penjelasan pemilik video tersebut mendapat persetujuan ramai netizen di ruangan komen.

“yg betul.kebanyakan tak pergi kursus tu jadi mcmtu.lebih baik tak payah pkai glove. Jnji selalu cuci tangan tuala kecik kena ada utk lap tangan”

“better tak payah pakai sebb always cuci tgn bila buat sesuatu”

“tak pakai glove lagi bersih”

Baca juga : “Allahuakhbar, Kembang Tekak” – Operasi Bersepadu KKM Temui Kedai Kotor

Baca juga : “Lagi Isu Kebersihan!”- Tikus Dekat Mekdi. Lokasi Mcd Aeon Cheras Selatan

Lihat penjelasan di video bawah :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat juga komen netizen :

@kiymiy : Kalau kkm nampak ni dia tak kasi mask hitam ni. Dia kena putih atau biru. Cara dia kerap basuh tangan

@Elena : alhamdulillah..content yg bermanfaat. benda simple tp xsemua org faham.

@abemienieboh : tapi dulu saya asyik tukar glove sampai kena marah sbb glove stock cepat habis.. mcm mana pulak tu bang

@elissapang : saya biasa guna plastic glove pakai buang utk sekali kalau nak prepare order, lebih suka kerap cuci tangan. ada org guna glove ni duit Pon ambil.

@Einasyahlina97 : Tak retilah buat kerja pakai glove …guna tngan lagi selesa janji kerap basuh tngan kalau pgg barang lain..

@bookcurry : mamak pakai glove lg sempoi…sauk sayur pegang terus ja tak guna sudip..dia rasa glove tu lesen utk pegang terus lauk2 tu

@MM_Cakes : lama dah saya perhatikan .. kalau yg jual donut tu.. dia gaul donut dgn gula atau susu pakai glove ok lg.. tp lepas tu ambik duit, pegang bekas dll

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous article“Lawak ! Puas Sental Kesan Gincu Dekat Cawan Kenduri Orang Kahwin”-Ni Pakai Gincu Ke Cat
Next article“Kecik2 Dah Kelakar”-Diam Seperti Takde Mood,Bergerak Membuat Satu Dewan Ketawa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here