Home Hiburan “Dah Lama Tertangguh..”- Pekin Ibrahim Peroleh Ijazah Di UUM Lepas Terpaksa Repeat...

“Dah Lama Tertangguh..”- Pekin Ibrahim Peroleh Ijazah Di UUM Lepas Terpaksa Repeat SPM

158
0

Tular di Tiktok apabila seorang peminat Pekin Ibrahim merakam detik beliau peroleh ijazah di sebuah universiti iaitu di UUM baru baru ini. Dalam pada itu terdapat beberapa artis artis lain yang turut bergraduasi bersama beliau seperti Tomok dan Aril Pilus di dalam dewan tersebut.

“Anugerah diraja yer pekin dapat . Menangis betul tengok selempang tu..”

Mnegikut apa yang dikongsikan, Pekin Ibrahim berjaya tamatkan pengajian beliau di peringkat ijazah setelah beliau terpaksa mengulangi subjek bahasa melayu di peringkat SPM dan ternyata hasil beliau tidak sia sia. Beliau juga turut berterima kasih kepada keluarga dan pensyarah yang sering memberikan dorangan dan semangat buat beliau untuk menghabiskan pelajaran beliau di peringkat ijazah.

Screenshot 2023 11 24 095449

Berikutan itu, ramai terkejut apabila menyaksikan selempang yang dipakai oleh beliau kerana selempang tersebut hanya untuk pelajar yang terbaik sahaja. Ini membuktikan kepada semua bahawa umur bukan satu penghalang untuk terus belajar dan sekalung tahniah diucapakan kepada para artis yang berjaya memperoleh ijazah.

Baca ini: “Terlihat Ceria Tetapi Hampir Gila…” – Isteri Pertama Abang Tesla Luah Perasaan
Baca ini: “Sah Bercerai..”- Content Tiktok Mawar Rashid Dikritik Ramai, Cuba Tiru Gaya Nabila Huda

Rakaman penuh boleh ditonton di :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)


Pelbagai komen diberikan seperti :

@KuraKura Art | Racun Tiktok: Anugerah diraja yer pekin dapat . Menangis betul tengok selempang tu

@Pipipikaaaaaa: Ehh depan pekin tu mcm maulana

@ummi_najma: Baru dengan tadi kat radio era. Pekin bgtau sebelum sambung kat uum Ni, dia kena repeat paper spm Bahasa melayu dulu. dia Kata dalam Dewan periksa

@Auji Nai’emah: Dan disitulah kita tahu nama sebenar mereka

@TopNotch_SniperDad: bestnya.. umur bukan penghalang kita utk menuntut ilmu

@muhammad hamdi: dlam ramai -ramai org yg p convo suami mona elen yg aku pling respec pdai berjimat cermat.(Pekin)th duit dia blmbak lmbak dh pa hsil yg dia duk pekin

@Misz. a: Omg imagine kalau aku buat master dengan tomok tak focus weh haha

@han_biz: semalam aku bru smpai dewan konvo, nmpak tomok bru kluar dewan

@@Neny_vietri: fattah amin bukan amek master sekali ngn tomok ke.. sama bagde kan dorg

@LilyAileen: aku ni dah 3x tunda konvo uum lastly dah malas nak cnvo lg bkn ape aku rs depa dh muak tgk surat tunda aku. mgkin tgu cnvo master or phd kot

@shafiqshoppe: wahhh untong k.rina dpt convo skli ngn retisss

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous articleMakcik Kemboja Viral Diserbu Peniaga Minta Bayar Hutang Tertunggak
Next article“Dia Boleh Tepis..”- Reen Rahim Libas Monyet Masuk Rumah Tarik Perhatian Peminat
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here