Home Kehidupan “Wehh Byknya Dia Dpt Ikan”-Kehidupan Anak Kampung Yg Sebenar Menggamit Kenangan

“Wehh Byknya Dia Dpt Ikan”-Kehidupan Anak Kampung Yg Sebenar Menggamit Kenangan

83
0

Di musim cuti sekolah ini pastinya anak-anak akan meluangkan masa membuat sesuatu aktiviti yang berfaedah. Namun tidak semua kanak-kanak akan berfikiran yang sama. Terdapat juga anak-anak yang menghabiskan masa mereka di hadapan gadjet sahaja. Namun tidak semua mampu untuk memilik gadjet sendiri.

Baru-baru ini tular sebuah video di halaman tiktok di mana sekumpulan budak lelaki yang seakan baru pulang dari menangkap ikan. Dapat dilihat dalam video tersebut, kanak-kanak tersebut habis diselaputi dengan lumpur yang memekat pada badan. Apa yang membuat netizen berasa kagum adalah apabila melihat ikan yang dibawa pulang oleh budak-budak tersebut.

“besar2 ikan haruan”

” yang kumpau tgk video ni ” pergh bisa dik ayat tu , menusuk ke kalbu aku, aku ni kdg puyu pun tk naik”

“Fuuuhyooo dik terbaik sgt2,, banyaknya bw blk ikan besau2 woooo mcm2 blh masak nie,acik yg tumpang gembira”

Baca juga :“Eh Ikan Koi Boleh Makan Ke ?”-Wanita Ni Terkejut Tengok Ayahnya Makan Ikan Koi

Baca juga :“Tiktoker Makan Ikan Sungai Harga RM3,000, Only In Sarawak”-Dengar Apa Review Dia…

Video tersebut juga telah membuat beberapa netizen mengimbau kenangan yang lampau.

“tak ckup childhood lagi, sbb mak dia tak marah.. dia syok kalau mak dia hambat dgn batang paip tu uishhh tu syokk ooo”

“teringat zaman kecikk hahahhaha”

“teringat masa kecik2 dulu klau blik umah mcm ni kena ligan ngan mak keliling umah..apa2 pun mantap seronok”

“seronoknya,dlu masa kecil mcm Ni la suka g Cari ikan dgn adik.”

Lihat video di bawah :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat juga apa kata netizen :

@shela.R : petak sapa hampa pi berkubang ni.. untung mak.. stok ikan seminggu

@sis kim_nuna : untung org yg still ad kg….kalu x duk sana atleast cuti sek dpt merasa Suasana cmni.

@rizalzainal73 : hanya budak kampung je tahu betapa happeningnya hal2 mcm ni .

@Rie as : Terbaik…. Ni Baru la… Mantap… Cuti sekolah dimenafaatkan dgn activity mcm ni…

@pit : aku tak merasa semua ni dulu. rugi laa

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous article“Lelaki Jepun Ini Ditanya Negara Apa Yang Mereka Tak Suka”-Lihat Apa Jawapannya, Buat Ramai Geram
Next article“Influencer Singapura Bantu Kutip Dana Mangsa Banjir Di Malaysia”-Tak Sangka Tengok Jumlah Kutipan Dia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here