Home Netizen “Datang Mintak Maaf Pun Tak, Tak Fikir Langsung Peniaga Kat Bawah-Bawah Ni”...

“Datang Mintak Maaf Pun Tak, Tak Fikir Langsung Peniaga Kat Bawah-Bawah Ni” -Netizen

140
0

Menerusi perkongsian klip durasi pendek ini disiarkan oleh akaun Tiktok dtnruby, dan telah ditular baru-baru ini.

Dalam video klip ini menunjukkan di mana seorang wanita yang bekerja di ‘booth’ raya di sebuah pasaraya Aman Central Mall Alor Setar, Kedah. Beliau mengatakan temui makanan terjatuh dari tingkat atas dan terkena baju-baju raya yang dijual olehnya, pihak keluarga tersebut juga tidak datang ke ‘booth’ dan meminta maaf kepada mereka. Beliau meminta orang ramai untuk menjaga anak-anak dan tidak membuang sampah sesuka hati di tempat berkenaan.

Netizen turut memberi komen mengenai situasi ini, mengatakan untuk bertanggungjawab jika berlaku perkara sebegini. Ada juga yang mengatakan kepada pihak pasaraya untuk memasang bumbung untuk elak pakaian-pakaian yang dijual rosak oleh peniaga. Perkongsian video klip ini juga telah mendapat sambutan orang ramai sebanyak 373.4K penonton, 14.4K sukaan dan 253 komen.

Pemilik akaun ini juga menulis kapsyen seperti dibawah:

“Tolong ehhh jaga anak . Kalau mintak maaf ok laa tak kisah ni mai pun dak buat tktau jaaa takkan la tak pikiaq lansung perasaan orang dok berniaga kat bawah masa tu pula ada customer sikit lagi ja nak kena kepala dia dengan aku ? Kalau hampa kena macam ni hampa marah dak?”

Baca lagi: Seorg Lelaki ‘Tebalkan Muka’ Minta Makanan Utk Dua Org Ank Yg Belum Mkn Lgi, Skli Ini Reaksi Peniaga Trsebut

Baca lagi: “Tak Cukup Duit Nak Makan? CAKAP” – Peniaga Mknn Pemurah Bg Percuma Nasi Bajet

Lihat klip durasi pendek dibawah:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat apa juga kata orang ramai:

@SCHA: nasib la tk jtuh kena atas pala you, klau kena rasa2 terbang aman central

@Shimi. Shop: Myb dia takut jadi mcm tomok.. nk kena tggung kerugian baju2 yg kena ais cream

@Wawan Aziz: Satgi depa kata kita takdak anak , bukan senang nk jaga anak katanya

@AMYLIA.: Geramnyaaa sbbtulah kena tegas juga ni baru kat ac kalau kat pavi ka

@Fatin Rahim: Bertanggungjawab comfirm kena beli, maybe dia takut n takda duit

@Aisy Aaradhya D’shope: Sbb tu lg suka beli on9. Mlas nak g besesak dgn org rmai dgn ank2 lg. klau jd mcm ni nayaaa

@NellDstore10: Satg dia dtg pusing 360 darjah suruh sis bungkus meniaga kat rumah

@ㅤ: Sat gi dia mai kita xdak anak x tau nak jaga lagumana dari depa buat anak dok biaq merata

@ShaRhmt: Benda paling aku takut terjadi sbb tu klu aku masuk kedai aku soh laki tngu luar jaga anak x kasi masuk sbb kte tau kan anak kte cmne

PERHATIAN: Pihak Rose Biru tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous article“Balik Kerja Penat-Penat, Bini Bawa Jantan Lain Plk Masuk Dlm Rumah” -Netizen
Next article“Besar betul ular nya, mcm mana lah boleh masuk dlm sangkar kucing tu” -Netizen
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here