Home Netizen “Trima Ksih Abg FoodPanda, Hntr MCD Dri Tawau Ke Puncak Kinabalu” -Netizen

“Trima Ksih Abg FoodPanda, Hntr MCD Dri Tawau Ke Puncak Kinabalu” -Netizen

206
0

Menerusi perkongsian klip durasi pendek ini disiarkan oleh akaun Tiktok aameewa, dan telah ditular baru-baru ini.

Dalam video klip ini menunjukkan seorang wanita yang merupakan pendaki Gunung Kinabalu, bersama rakannya telah membuat pesanan makanan di aplikasi Foodpanda. Apa yang dikejutkan adalah penghantaran makanan juga mendaki semata-mata ingin hantar makanan tersebut dari Tawau hingga ke puncak Gunung Kinabalu. Video klip ini juga telah menarik perhatian ramai.

Netizen turut memberi kata-kata yang positif diruangan komen, mengatakan bagai tidak percaya melihat penghantar makanan juga berjaya mendaki hingga ke puncak Gunung Kinabalu. Netizen juga mengatakan cas penghantaran makanan, berkemungkinan lebih mahal daripada biasa dan reaksi rider Foodpanda tersebut seperti tergesa-gesa mengejar pesanan beliau telah membuatkan orang ramai terhibur melihatnya. Perkongsian video klip di Tiktok ini telah mendapat sambutan orang ramai sebanyak 1.1M penonton, 115,8K sukaan dan 1372 komen.

Beliau juga menulis kapsyen seperti dibawah:

“Laju lg dia lari. Kasi fyp ba smpai jumpa owner nt ak belanja starbucks bilang”

Baca lagi: “Hp Dia Tak Rilek Mat!”-Buat Foodpanda Jalan Kaki Tp Telefon Yang Mencuri Perhatian

Baca lagi: Abang Foodpanda Bagi Makanan Dekat Amoi Sekali Dengan Freegift Tarian Singa

Lihat klip durasi pendek reaksi rider Foodpanda ini:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Pemuda yang bekerja sebagai penghantaran ini juga telah dijumpai oleh netizen, dan beliau dikenali sebagai Nasir Sabara. Beliau juga telah menyiarkan satu klip durasi pendek sedang turun dari Gunung Kinabalu tersebut. Rata-rata netizen memberi pujian kepada beliau kerana sanggup mendaki sejauh itu hanya ingin membuat penghantaran makanan.

Lihat klip durasi pendek dibawah:

Lihat apa juga kata orang ramai:

@MissSweet: Laju dia turun ada order lain masuk

@aimaneutral_: klau btul ni mau delivery fee rm500+

@OYii GAMONN ?: effort nya tu ba waih punya besar dri tawau ke kk

@Kaki Komen: Nak hantar oder lain dah lambat ni , tu yang laju

@aregus99: Aku takut dia begolek ja, laju sangat turun

@KYLEZE: Dah turun tetiba next order atas puncak kena naik balik

@Firaizul Aidil: the amazing part is..bro tak perlu hiking gear pun..cukup bawa beg putpanda ja naik, semoga selamat bro cari rezeki

@Kenzo zairul ni boSs: dgr cite lps ni foodpanda open oder smpai gunung Everest

@TheTots_90: Oh ini putpanda ada kuasa tarabang ni.. sakajap saja tu sampai kalau dari Tawau

@CEO SS110 SILVER: ddk bwh tk dpt order sbb line putus so naik la gunung line laju

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous articleSedih ! Pelajar Ni Ikat Perut Makan Nasik Lauk “Kerak Ayam” Je, Buat Warganet Sebak
Next article“Dahlah Sengkek Pstu Berlagak,Tak Sedar diri!!”-Perangai B40 yg duduk flat KL
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here