in ,

“Siapalah yang buang dari atas ni, habis kereta orang” -Netizen

sinetronmalaya.com Siapalah yang buang dari atas ni habis kereta orang Netizen aaa

Menerusi perkongsian klip durasi pendek ini disiarkan oleh akaun Tiktok aminvvip123, dan telah ditular baru-baru ini.

Dalam video klip ini menunjukkan di mana seorang lelaki membuat satu klip durasi pendek bahawa penduduk di rumah flat tersebut telah membaling sampah dan terjatuh di atas keretanya sehingga atap kenderaan beliau membengkok. Beliau mengatakan perkara ini adalah pertama kali beliau hadapi apabila menetap di rumah flat. Video klip ini juga telah ditular dan mendapat perhatian ramai di media sosial.

Netizen turut memberi komen mengenai isu ini, mengatakan perkara ini sering berlaku jika menetap di rumah pangsapuri atau flat di mana kawasan kejiranan tidak bertanggungjawab serta tidak mempunyai adab. Ada juga yang berkongsi cerita di mana mereka pernah mengalami perkara sebegini dan terpaksa pindah dari rumah itu. Perkongsian video klip di Tiktok ini telah mendapat sambutan orang ramai sebanyak 932.7K penonton, 22.2K sukaan dan 1626 komen.

Baca lagi: “Dahlah Sengkek Pstu Berlagak,Tak Sedar diri!!”-Perangai B40 yg duduk flat KL

Baca lagi: “Kena Buang Budaya Cop2 Parking Ni”-Cop Parking Di Flat, Rumah B40, Selera T20

Lihat klip durasi pendek dibawah:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat apa juga kata orang ramai:

@MrsAin: paling x suka rumah flat cmni.. dh bpengalaman buruk byk. wiper keta patah dkerjakn budak2 nkal. bila buat aduan, mak bpak rmai2 dtang ketuk pintu.

@pandakeding: aku serik dah duduk flat b40…nyaris kepala aku nk kene sampah yg dibuang dr atas..so skrg aku duduk apprtmnt dgn m40..ada sivik ada adab!

@Monn Chan: Sorry to say b40 mmg camni. Kita even gaji b40 tapi mentality tu biar la t20

@AbgDoxou: baru tahu ke org ddk flat macam mana aku dah kena terus pindah ddk rumah teres lagi bagus

@DanielHolla: aku park moto bawah flat esok turun box motor dari hitam terus oren kene kari

@Meyz.Vone: dulu aku stay flat jugak,tingkat bawah sekali..penuh sampah depan rumah dilemparnya..sekarang stay condo lagi aman rasa

@Alyp: kadang beli rumah mahal bukan sbb rumah semata2, tpi mentaliti org sekeliling rumah kita.

@Nana: sebab tu kalau dah bekeluarga, invest more on tempat tinggal sebab circle and environment mempengaruhi perkembangan character anak

@dicxx: lain ye mentality b40 dgn t20 ni, bukan hina tpi pengalaman aku lah

@Erna : tengah alami sekarang, buang sampah dpn umah, calar kereta, bising, ketuk² pintu haihh nak berehat pun payah. Counting days nk pindah fuhhh legaa

@Zahid Rosli: haha duk flat mmng mcm tu, aku dlu kena jirus dngn air sampah, abes bsah satu bdn, nk cari mmng xjmpa la sapa buang dari atas , mnyumpah aku time tu

PERHATIAN: Pihak Rose Biru tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Avatar of Nur Hanim

Written by Nur Hanim

Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sinetronmalaya.com Gelar Jiran Dari Ner4ka Skali Diri Sendiri Pula Dikecam Oleh Netizen aaa

Gelar ‘Jiran Dari Ner4ka’, Skali Diri Sendiri Pula Dikecam Oleh Netizen

sinetronmalaya.com Saari Amri Beri Teguran Kepada Dato Hattan Buat Ramai Yg Setuju aaa

Saari Amri Beri Teguran Kepada Dato’ Hattan, Buat Ramai Yg Setuju