Home Netizen Peragut Gagal Larikan Diri, Sekali Reaksi Rider FoodPanda Pula Jadi Perhatian Netizen

Peragut Gagal Larikan Diri, Sekali Reaksi Rider FoodPanda Pula Jadi Perhatian Netizen

204
0

Menerusi perkonsian klip durasi pendek ini disiarkan oleh akaun Tiktok bro.salah, dan telah ditular baru-baru ini.

Dalam video klip ini menunjukkan kejadian peragut gagal melarikan diri dan dapat ditangkap oleh orang awam. Namun reaksi seorang lelaki yang bekerja sebagai penghantar makanan daripada syarikat FoodPanda pula jadi perhatian ramai. Reaksi ‘rider’ FoodPanda ini juga telah mendapat pujian oleh warganet serta video klip ini turut ditular di media sosial.

Screenshot 2023 06 23 222623

Netizen turut memberi komen mengenai reaksi lelaki ini, mengatakan tidak sangka tindakan rider Foodpanda pun berada di kejadian itu sambil membantu orang awam untuk ikat peragut tersebut. Ada juga yang menjadikan ia sebagai bahan lawak diruangan komen. Oleh itu, reaksinya juga mendapat komen yang positif dari warganet serta memberi rasa hormat kepada beliau.

Perkongsian video klip di Tiktok ini telah mendapat sambutan orang ramai sebanyak 174.7K sukaan dan 1620 komen.

Baca lagi: “Rider Mintak Customer Bagi Tip” -Lelaki Ini Kongsi Pengalaman Isterinya Diminta Tip Oleh Rider GrabFood

Baca lagi: Minta Izin Nak Pegang Anak, Rupanya Kisah Pakcik Makcik Ini Buat Ramai Yang Sebak

Lihat klip durasi pendek reaksi rider Foodpanda ini:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @daebakingcosmetics

Lihat apa juga kata orang ramai:

@HAQmusic: abang Panda jarang tak function dalam mana2 kes kat Malaysia ni

@JohnLabu85: Bila tunggu order lama sangat,Ikat peragut duluuuu

@daniel46: diam diam menjadi food rider bergerak menjadi undercover

@bloodhunter: kau jgn dimana ada masalah situ wajib ada rider panda

@iWataru: dh boleh bubarkan polis jadikan foodpanda penjaga keamanan

@BENLENG 08: dimana ada insiden disitu ada abang foodpanda

@Rizky: abang panda : lama tul masuk order ni , eh ada orang order peragut lah ikat luuuu

@adamaqwan: sebelum menjadi abg panda dia ada seorang anggota polis

@pesoto: dia partime food panda je tu,tp asalnya anggota tu

@K0pi Suam: Dia pon masuk dlm box panda dia hantar balai polis

PERHATIAN: Pihak Rose Biru tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous articlePenunggang Motosikal Buat Aksi Bahaya, Pandu Terlalu Dekat Di Belakang Lori
Next articleJocelyn Chia Bakal Adakan Persembahan Di Malaysia, Sekali Rakan Senegara Dedah Sesuatu Mengenai Beliau
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here