Home Netizen “Rider Mintak Customer Bagi Tip” -Lelaki Ini Kongsi Pengalaman Isterinya Diminta Tip...

“Rider Mintak Customer Bagi Tip” -Lelaki Ini Kongsi Pengalaman Isterinya Diminta Tip Oleh Rider GrabFood

268
0

Menerusi perkongsian klip durasi pendek ini disiarkan oleh akaun Tiktok ejal.co, dan telah ditular baru-baru ini.

Dalam video klip ini menunjukkan seorang lelaki yang bekerja sebagai penghantaran makanan iaitu GrabFood telah berkongsi cerita di mana isterinya membuat pesanan makanan juga daripada GrabFood, namun setelah makanan itu didapati beliau telah mendapat satu mesej daripada juga penghantar makanan itu yang meminta tip kepadanya. Lelaki ini mengatakan perkara ini pernah berlaku dan ditular sebelum ini, tetapi masih ada lagi yang meminta.

Netizen turut memberi komen mengenai situasi ini, mengatakan kita tidak seharusnya meminta jika orang tidak memberi kerana rezeki itu ada di mana-mana sahaja dan akan datang sendiri bila waktunya. Ada juga yang berkongsi cerita di mana mereka pernah menghadapi perkara yang sama seperti beliau. Perkongsian video klip di Tiktok ini telah mendapat sambutan orang ramai sebanyak 70K penonton, 3293 sukaan dan 106 komen.

Baca lagi: “Report je rider ni” -Tular! Rider GrabFood Curi Makanan Pelanggan

Baca lagi: Pemandu Grab Terkejut, Duit Tambang Yg Diterima Brtukar Jdi Daun Kering

Lihat klip durasi pendek dibawah:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat apa juga kata orang ramai:

@F A R : btl tu bang.. aku klau org mintak g2 x kan bg.. klau jenis terima je ap org bg ni lebih lagi aku bg

@SaiyanHEHE: Satu je, klau org tak bagi kita jgn meminta. Percaya dgn rezeki allah

@encik aliff91: sy sellau mintk Tik 5bintang je dan feedback dri Customer pasal sy..tip xpnh sesekali sy mintk..

@jejai77: aku x pnh mntk apa2 pun dgn cust.x kira tips,star ataupun review.terpulng pd mereka..

@syuraa: Saya pernah jugak 2kali orang yang sama, dia chat “ bole bagi tips untuk rawatan anak saya sakit “

@Shaz8222: ntah lah..zaman skrg..aku ni simple je..setiap kali keluar rumah yakin dgn rezeki yg dah dtetapkan..bkn nak minta tips nak minta rate pun xpnh..

@Annlicious Thai Tea MY: Setakat ni kami dpt yg mintak 5* je. Sengih² mintak, ada yg bg mini love lg. Kelakar jugak budak rider kwsn sy. Tip kalau ada duit lebih InshaAllah bg

@kene sidai: sepanjang buat gc dgn gf, xpernah aku minta tips, tips brgantung pd cust, nk bg bagi, xbagi xpe…

@user5297506149193: kne kt aku mmg kne sound masa makan sampai.report terus GRAB.nk kje buat kje xnk tido kt umah.cust dh bayar kot.

@si’kenet: order express , dia ckp kalau tanak bagi tips dia tak nk hantar brg tu & dia suruh kita yg cancel order tu

PERHATIAN: Pihak Rose Biru tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous articleRozita Che Wan Beri Amaran Pada Suami, Buat Ramai Yang Setuju
Next articleWajah Fathia Latiff Dikritik Netizen, Sekali Ini Respon Beliau
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here