Home Netizen “Org Basah Kna Hujan, Boleh Bt Mcm Ni Ke” -Penumpang Naik Angin...

“Org Basah Kna Hujan, Boleh Bt Mcm Ni Ke” -Penumpang Naik Angin Pemandu Bas Lambat Sampai

257
0

Menerusi perkongsian klip durasi pendek ini disiarkan oleh akaun Tiktok rumputgajah5708, dan telah ditular baru-baru ini.

Dalam video klip ini menunjukkan seorang lelaki membuat satu klip durasi pendek mengenai bas RapidKL yang lewat sampai ke destinasi, oleh itu beliau membuat panggilan kepada ibu pejabat tentang kelewatan bas tersebut. Pemuda ini naik angin terpaksa menunggu bas tersebut ketika hujan lebat dan penumpang dalam keadaan basah. Pemuda ini turut membuat andaian bahawa pemandu bas itu tidak buat kerja dan tidur sewaktu berkerja.

Netizen turut memberi komen mengenai situasi ini, mengatakan pemuda tersebut terlalu melebih-lebih disebabkan beliau ingin cepat pemandu bas pula dipersalahkan. Ada juga yang menjadikan ia sebagai bahan lawak diruangan komen. Warganet juga mengatakan jika mahu cepat ke destinasi perlu naik kenderaan E-Hailing seperti Grab ataupun Maxim. Reaksi pemuda ini juga telah mendapat kecaman di media sosial. Perkongsian video klip di Tiktok ini telah mendapat sambutan orang ramai sebanyak 129.2K penonton, 2907 sukaan dan 683 komen.

Baca lagi: ‘Pak Arab’ Kurang Ajar Dgn Pemandu Bas, Jdi Bualan Netizen

Baca lagi: “Aiyoo bas pun nk rembat ke” – Cubaan Curi Bas Sekolah Gagal, Pencuri Bas Terbabas

Lihat klip durasi pendek reaksi pemuda ini:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat apa juga kata orang ramai:

@AMIRsloz06: percayalah nanti abang ni yg malu sendiri

@amryshah86: Terbaik driver bas relax je…tak perlu layan sbb dia je tahu sebab apa lewat.

@user8676230696520: Jangan ikut hati penumpang kalau nak cepat bawa kereta sendiri

@cincaiboncai: terbaik driver , relaks melayan kerenah org yg xreti sbr

@khairul_nipon: silap2 driver tu boleh saman balik rakam dia

@Iskandar David: bang ada playstore x?? klau ade abg download app Grab

@darwissfarhan: bas nie macam² boleh jadi…kadang yang lambat driver lain…tukar drever kena marah drever yang tidak tahu papa…ka ada masaalah apa pon kita xtahu.

@ABG EX5: bas mmg boleh teleport kan bang jalan raya mana banyak kereta kan bang

@puteraRacing46: b40 selera t20… kalau aku jd akk tu ckp.. turun2.. bas rosak..

@Dazra kitchen: wehh aku pernah kena sidai 2jam dr jadual aku tanya pakcik kenapa lambat.dia cakap bas rosak yg org sebelum ni xdpt jalan.

@iezamieza: pikir la cuaca hujan..nasib baik kakak pandu bas..kalau brother kena balas balik..silap silap Kena turun balik

@Rosman Rosman396: Kena faham bro.. time hujan tu macam macam boleh jadi Jln jem banjir ke ape ke.. Engko ingat bass boleh terbang ke nak tepat masa..

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous articleNurul Izzah Bukan Lagi Penasihat Ekonomi Dan Kewangan PM
Next article“Founder suka tipu masuk hospital, kan ramai dah tak percaya…” – Netizen
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here