Home Netizen “Hati-hati Yee Di KLCC…” – Warga Syria Minta Duit Sampai Marah2

“Hati-hati Yee Di KLCC…” – Warga Syria Minta Duit Sampai Marah2

254
0

“Hati hati yee di klcc .Dia paksa dengan nada yang sangat tinggi .And dia panggil i (baby).She said she from Syria .Please lah help mybaby .Tak bagi nak marah2 lak”

Tular di tiktok di mana seorang warga Syria yang dikatakan sering meminta wang pada orang ramai yang lalu lalang di sekitar KLCC dan juga tempat berdekatan. Berdasarkan komen dari pihak netizen, orang yang sama juga telah melakukan perkara tersebut pada mereka.

“haritu saya kena ngan dia juga kat depn mrt bukit bintang cepat2 i kata sorry pstu lari”

“Masalahnya you bukan sorang .4orang sebab ada kepala dia dekat situ”

“i pon kena juga,tp dye bwk laki skal,dgn hujan2 masa tu baby tu berhujan,xphm betul”

Dapat dilihat menerusi video tersebut, seorang wanita yang lengkap memakai jubah dan bertudung sedang menolak stroli di mana didalamnya terletak seorang anak kecil. Dilihat wanita terbabit juga menahan orang lain yang sedang lalu lalang di kawasan itu.

Dikhabarkan wanita tersebut telah tular beberapa hari yang lepas,namun tindakan masih belum diambil oleh pihak berkuasa.

“berapa hari yg lepas,pempuan baju hitam kena viral,tapi Masih lagi active kat KL tiada yg ambik tindakan….”

Berdasarkan komen, ramai yang sudah terkena dengan wanita tersebut. Minta duit tapi bila tidak dibagi terus marah-marah.

“Betoiii , kami pi kl haritu pon kena . Dah bagi then tak bersyukur marah plak mintak lagi”

Lihat rakaman di bawah :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat juga apa kata warganet :

@Tikah : hati ii la g klcc we,,aq penah kena….along smpai 70 dyo bg….aq xdo bg dow…pastu nk marah ii lak tu kalo kite

@candatemas3
pernh aritu satu kluarga dtg suruh aku byar makn. nk mkn plk kt kdai arab pot aku sedut shisha. hrga situ paham2 je la

@Ariffin Ayob : Yg meminta2 mcm ni lebih kaya pendpatan drpd kita..dulu pernh viral siap checkin hotel kmudian siap ad tiket flight pergi blk negara depa..

@Fatin syamimi : Tu belum yg dlm mall lagi. duk Nak bayar yauyau tu ada yg dtg mintak duit.

@coboy30 : pernah juga warga asing mai kata nk mkn jom la saya bawa pi kedai mkn ..dia x mau pulak nk duit je aikkkkkk

Baca juga : “Melancong Negara Orang Tapi Macam Minta Sedekah”- Makin Menjadi-Jadi Taktik Pelacong Yang Datang Ke Malaysia Ni

Baca juga : Perhimpunan Bantahan Di Masjid KLCC, Trhadap Pembakaran Al-Quran

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous articleRashidi Ishak, Wan Hasliza Sah Bergelar Suami Isteri
Next article“Lebih Meriah Daripada Sebelumnya” – Batu Caves Menjangkakan 1,600,000 Pelawat Thaipusam Ini

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here