Home Viral “Lebih Meriah Daripada Sebelumnya” – Batu Caves Menjangkakan 1,600,000 Pelawat Thaipusam Ini

“Lebih Meriah Daripada Sebelumnya” – Batu Caves Menjangkakan 1,600,000 Pelawat Thaipusam Ini

148
0

Sambutan Thaipusam diramalkan lebih meriah tahun ini kerana lebih sejuta penganut Hindu sedang bersiap sedia untuk memperingati acara keagamaan itu.

Pengerusi Bersama Jawatankuasa Khas Hal Ehwal Bukan Islam Selangor, V Ganabatirau berkata, ini adalah berikutan sambutan sederhana sepanjang tiga tahun lepas yang mengikut prosedur operasi standard (SOP) COVID-19 yang ketat.

sinetronmalaya.com batucaves llln

“Kami menjangkakan Kuil Sri Subramaniar Swamy di Batu Caves dapat menarik kira-kira sejuta pengunjung terdiri daripada penganut Hindu, tempatan dan pelancong,” kata pengerusi bersama itu ketika dihubungi Bernama.

“Dua lokasi lain yang turut menjadi tumpuan di Selangor ialah Kuil Arulmigu Sri Subramaniar di Kerling, dan Kuil Sri Subramaniar Swamy di Kuala Selangor, dengan pengunjung masing-masing dijangka antara 20,000 dan 50,000 orang.”

sinetronmalaya.com batucaves vbj

Jawatankuasa kuil juga akan dibantu oleh kira-kira 1,000 kakitangan dan kakitangan Kementerian Kesihatan, dan lebih 500 sukarelawan akan bertugas untuk membantu pengunjung sepanjang acara.

Baca juga : Lelaki Ini Memberi Angpau Kepada Pengumpul Sampah – Reaksi Mereka Sangat Teruja

Baca juga : “Patutla Meriah Betul Letupan Bunga Api Malam Td “- Persoalan Akhirnya Terungkai

Menurut Bernama, KTM juga akan menawarkan perkhidmatan tren 24 jam selama tiga hari mulai Sabtu, bagi memeriahkan sambutan itu.

 

Sumber : Bernama

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Previous article“Hati-hati Yee Di KLCC…” – Warga Syria Minta Duit Sampai Marah2
Next articleMinta Izin Nk Msuk Dlm Surau, Reaksi Kanak-Kanak Lelaki Brbangsa Cina Ini Telah Raih Prhatian Rmai

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here