Home Netizen Disangkakan Sakit Kepala Biasa, Rupanya Penyakit Yg Dialami Boleh Membawa Maut

Disangkakan Sakit Kepala Biasa, Rupanya Penyakit Yg Dialami Boleh Membawa Maut

346
0

Kita sebagai manusia normal mesti pernah sakit kepala bukan? Selalunya solution mudah bagi semua orang ialah ambil panadol untuk melegakan sakit kepala. Selain itu tak kurang juga yang akan mencuba petua-petua lama dan atau setidaknya berehat dan tidur. Hanya jika dah teruk baru pergi jumpa doktor, itulah kebiasaan buruk kebanyakan orang zaman sekarang.

Menurut Fefinitely Filipino, seorang lelaki dikenali sebagai Patrick Mendoza telah meninggal dunia kerana sakit kepala dan beberapa komplikasi kesihatan yang lain. Kakak Patrick iaitu Jovelyn mahu beri amaran kepada orang ramai tentang apa yang terjadi kepada adiknya.

Jovely dan Patrick bekerja di sebuah kilang di Korea Selatan. Pada mulanya Patrick hanya sakit kepala dan demam. Oleh itu, beliau pasti perkara itu bukanlah perkara yang serius dan beliau pergi menerima suntikan dan ambil ubat di klinik.

Baca lagi: “Akibat Slip Disc Yang Teruk” – Pesakit Sembuh Setelah Menjalani Rawatan Terapi

Baca lagi: Langgar Lari, Netizen Risau Lihat Reaksi Wanita Ini Menahan Sakit

sinetronmalaya.com Disangkakan Sakit Kepala Biasa Rupanya Penyakit Yg Dialami Boleh Membawa Maut zzz

Baru empat hari sembuh, tiba-tiba Patrick jatuh sakit lagi, tapi beliau tidak mahu ditahan oleh pihak hospital dan bertegas bahawa sakit kepalanya itu adalah sakit biasa. Keesokkan hari beliau terkena serangan sawan sehingga tidak sedarkan diri dan dikejarkan ke hospital.

Setelah sudah beri suntikan dan bermacam-macam ubat, Patrick masih tidak bertambah baik. Disebabkan keadaannya yang masih kritikal, Patrick ditempatkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU)

sinetronmalaya.com Disangkakan Sakit Kepala Biasa Rupanya Penyakit Yg Dialami Boleh Membawa Maut bbb

Apa yang mengejutkan, Partick rupanya menghidap penyakit ‘encephalitis’ sejenis penyakit keradangan dalam otak yang disebabkan virus.

sinetronmalaya.com Disangkakan Sakit Kepala Biasa Rupanya Penyakit Yg Dialami Boleh Membawa Maut sss

Siapa sangka perkara yang kita pandang remeh seperti sakit kepala dan demam boleh membawa kepada perkara yang lebih bahaya. Ini kerana sakit yang kita rasa sedikit itu mungkin petanda kepada penyakit yang lebih teruk dan boleh menyebabkan kematian.

So korang yang tak sihat tu jangan makan panadol je, better pergi klinik jumpa doktor cepat-cepat ok!

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: SAJA

Previous article“Untunglah Dpt Main Waterpark Free”-Banjir Di Yong Peng Dh Jd Waterpark
Next articleOtai Masih Berbisa, Nyanyian Buskers ‘Lejen’ Buat Ramai Terimbau Kenangan Lama
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here