Home Semasa “Awak Mmg KingLah” Redah Banjir, Myvi Punya Berani Mengalahkan Yg Naik Hilux

“Awak Mmg KingLah” Redah Banjir, Myvi Punya Berani Mengalahkan Yg Naik Hilux

134
0

Myvi amat popular dengan gelaran King di Jalan Raya. Kebanyakan masalah yang berpunca di jalan raya adalah datangnya dari kenderaan perodua Myvi.

Semalam tular di tiktok milik @zizi.prasetyo di mana dalam rakaman tersebut jelas kelihatan sebuah kenderaan jenis Myvi yang meredah banjir. Dapat dilihat dalam video tersebut di mana paras air pada ketika itu berada pada tahap yang merisaukan walaupun masih belum tinggi. Keberanian Myvi tersebut menarik perhatian si perakam.

“dye pnya berani mngalahkn kite yg naik 4×4.ni kalau aku x patah balik kompom dye redah nye..btol2 king”

Sedangkan tuan punya video juga ragu-ragu untuk meredah banjir tersebut inikan pula Myvi yang berada di hadapannya ketika itu.

myviking1

Lihat video klip di bawah :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat juga komen netizen :

@Diya Nadiya : klu nk follow..follow rapat2 belakang hilux tu..jd air akn slow dkt keta dia..

@Osman Baba : Xde masalah ejos tenggelam selagi throttle body dia xmasuk air. Cth 4×4 tenggelam had pintu tp snorkle line dia cun xde bocor.

@bashzlifious.sus : dia 2 3 tahun msih okay cer tnggu dh 5 tahun ni enjen keta cmna. bapak aku sllu bt

@Lynnsamat : Boleh sbb depan hilux, tp lps tu ada bunyi punya

@someone : jangan dilepas pedal minyak tu..tekan je walaupon slow

Rata-rata komen memberikan pandangan masing-masing berkenaan dengan video tersebut.

“jarang myvi tak buat hal jangan risau. Tu penguna2 myvi jarang tak berani cube”

Baca juga : “king tetap power”- Myvi langgar kenderaan di petak kuning

Baca juga : “King Sentiasa Di Depan” – Drone JPJ Tangkap Aksi Lawan Arus

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sumber : Tiktok dan Instagram

Previous articleNyaris Tak Telan ! Seorang Wanita Temui Skru Berukuran 2 Inci Dalam Nugget
Next articlePelik Tapi Benar, Lelaki Ini Lari 25 Tahun Dari Rumah Kerana Takut Bersunat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here