Home Kisah rakyat Pelik Tapi Benar, Lelaki Ini Lari 25 Tahun Dari Rumah Kerana Takut...

Pelik Tapi Benar, Lelaki Ini Lari 25 Tahun Dari Rumah Kerana Takut Bersunat

0

Berkhatan atau sunat merupakan perkara yang paling ditakuti oleh mana-mana kanak-kanak lelaki. Ia merupakan perkara paling seram bahkan ada kanak-kanak yang sanggup lari dari rumah kerana takut bersunat.

Pelik tapi benar, perkara ini benar-benar berlaku 25 tahun lalu apabila seorang kanak-kanak tiba-tiba hilang semasa hendak berkhatan. Kerana begitu takut, dia bertekad untuk menghilangkan diri tanpa khabar berita. Difahamkan, dia baru shaja berusi 7 tahun ketika melarikan diri.

Kini, setelah 25 tahun menghilang. Dia telah kembali ke pangkuan keluarga. Dia kini sudah berusia 32 tahun. Kepulangannya itu mengejutkan keluarga dan penduduk di Kecamatan Polanharjo, Indonesia.

Dia ditemui hasil usaha kumpulan Youtuber dan pihak berkuasa. Dia ditemui selamat di wilayah Bantul, Jogjakarta. Dia hidup sihat dan fizikalnya masih baik. Namun katanya sedikit trauma..

Mengimbas 25 tahu yang lalu, lelaki tersebut dikatakan sungguh berani malam sebelum dikhatan. Namun pada paginya dia sudah hilang entah kemana 25 tahu lamanya..

Klik Di Bawah Untuk Lihat Video Penuh

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Moga cerita ni jadi pengajaran kepada semua. Kepada adik-adik yang nak sunat tuu, jangan risau. Tak sakit pun macam kena gigit semut je. Kepada ibu bapa sila berwaspada, pastikan kunci rumah. Jangan buat perkara ni berulang kembali..

Previous article“Awak Mmg KingLah” Redah Banjir, Myvi Punya Berani Mengalahkan Yg Naik Hilux
Next article“Roadblock Roti Benggali” – Rezeki Tak Salah Alamat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here