Home Viral “Umur Bukan Penghalang” Lelaki Berusia 77 Tahun Dan 65 Tahun Jalan Peperiksaan...

“Umur Bukan Penghalang” Lelaki Berusia 77 Tahun Dan 65 Tahun Jalan Peperiksaan Di Unisza

135
0

Dua warga emas dilihat menduduki peperiksaan akhir semester pertama mereka di Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) di Terengganu

Dalam postingan Instagram minggu lalu, UniSZA berkongsi bahawa R Ramesh, 56 tahun dan M Krishnan, 77 tahun telah mendaftar untuk kursus Sarjana Muda Undang-undang selama empat tahun universiti itu pada Oktober tahun lepas.

Baca juga : “Kitorang Semua Pernah Ada Dekat Tempat Awak”-Foto Mahasiswa Ketika Exam Viral Raih Perhatian Warganet

Baca juga : 16 Calon SPM Di Kuantan Terpaksa Menaiki Truck Ke Pusat Pemeriksaan Akibat Banjir

Mereka menduduki peperiksaan ‘Pengenalan Teknologi Maklumat’ di Dewan Gemilang di kampus Gong Badak pada hari Jumaat, 3 Februari, bersama kumpulan mereka yang lain.

sinetronmalaya.com exam ckm
Pihak universiti berkata, mereka berdua telah menjadi kawan baik apabila mereka bersama-sama menjadi pelajar semula setelah sekian lama tidak bersekolah

“Kali terakhir saya menduduki peperiksaan ialah 37 tahun lalu pada 1986 untuk STPM, dan hari ini saya kembali ke dewan peperiksaan untuk peperiksaan sarjana muda saya,” kata Ramesh.

“Saya sudah lama tidak belajar jadi sudah pasti ada masalah menyesuaikan diri pada awalnya, tetapi pensyarah dan rakan sekelas saya banyak memberi sokongan dan bantuan,” katanya.

sinetronmalaya.com exam cdc

Sementara itu, Krishan yang berusia 77 tahun berkata, walaupun sukar membahagikan masa antara pelajaran dan keluarga, dia tetap berusaha untuk memenuhi impiannya menjadi seorang peguam.

“Saya membahagikan masa dengan baik antara keluarga, kerja dan kelas, dan untuk peperiksaan akhir ini, saya berharap dapat melakukan yang terbaik dan lulus dengan cemerlang,” katanya.

 

Sumber : SAYS

Previous articleHidayah Tuntut RM60K Pada Ali Puteh, Ayat Akhir Dia Buat Ramai Terkedu
Next article“Wanita Ini Tertelan Jarum Ketika Memakai Mulut”-Hijabista Sila Ambil Cakna

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here