Home Hiburan Hidayah Tuntut RM60K Pada Ali Puteh, Ayat Akhir Dia Buat Ramai Terkedu

Hidayah Tuntut RM60K Pada Ali Puteh, Ayat Akhir Dia Buat Ramai Terkedu

117
0

Baru-baru ini, balu pelawak terkenal arwah Abam iaitu Nor Hidayah menang dalam kes saman fitnah yang difailkan terhadap
adik iparnya, Ali Puteh.

Keputusan itu dibuat Hakim Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur, Zulqarnain Hassan pada pagi Jumaat. Sehubungan itu Ali Puteh diperintahkan membayar ganti rugi kepada Nor Hidayah sebanyak
RM60,000.

Menerusi halaman instagram, Hidayah ada membuat kongsian video di mana dia pergi ke rumahnya bersama dengan peguam. Di hari Jumaat yang mulia ini, setelah 3 tahun arwah abam meninggal dunia dia kembali ke rumahnya. Namun ketika sampai, tiada siapa yang menyahut dan membuka pintu. Dia terkilan kerana di rumah tersebut ada kereta dan motor. Namun setelah satu jam menunggu, tiada siapa yang keluar. Dia begitu hampa kerana dia tidak boleh masuk rumah sendiri.

Di penghujung video, Hidaya juga berkata yang dia sudah memberi masa selama 21 hari untuk pihak di sana memberikan kunci rumah berserta wang saman berjumlah RM60 ribu ringgit. Dia juga meminta untuk mereka mempercepatkan bayaran tersebut.

Di ruangan komen, Dayah juga ada berkata yang pihak Ali Puteh hanya berdiam diri dan bermain-main dengan perintah Mahkamah

Klik Di Bawah Untuk Lihat Video Penuh

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @abam_bocik

Moga dipermudahkan urusan Nor Hidayah menuntut kembali hak dia dan anak. InsyaAllah, rakyat Malaysia mendoakan yang terbaik.

Previous article“Buat Surprise Sambut Birthday Yang Ke-26 Tahun Dekat McD”-Comel Betul Friendship Diorang Ni
Next article“Umur Bukan Penghalang” Lelaki Berusia 77 Tahun Dan 65 Tahun Jalan Peperiksaan Di Unisza

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here