Home Netizen “Sebelum nk gerak check dulu enjin, Musim2 panas binatang ni keluar” -Netizen

“Sebelum nk gerak check dulu enjin, Musim2 panas binatang ni keluar” -Netizen

89
0

Menerusi perkongsian klip durasi pendek ini disiarkan oleh akaun Tiktok azroylan81, dan telah ditular baru-baru ini.

Dalam video klip ini menunjukkan rakaman dari dalam kenderaan di mana pemandu ini berhenti secara mengejut kerana melihat seekor ular sawa terkeluar dari enjin kenderaan Perodua Aruz. Pemilik video klip ini juga mengatakan bahawa kejadian ini berlaku sehari sebelum hari raya, namun apa yang dilihat oleh warganet mengatakan ular tersebut sememangnya besar dan video klip ini juga telah raih perhatian ramai.

Netizen turut memberi komen mengenai situasi ini, meminta orang ramai untuk berhati-hati dan perlu memeriksa bahagian dalam enjin kereta untuk mengelak haiwan-haiwan yang tidak dinginkan berada dalam kenderaan tersebut. Ada juga yang menjadikan ia sebagai bahan lawak diruangan komen dan netizen juag berkongsi cerita pengalaman mereka menghadapi perkara yang sama. Perkongsian video klip di Tiktok ini telah mendapat sambutan orang ramai sebanyak 980.7K penonton, 16.7K sukaan dan 1042 komen.

Lihat klip durasi pendek dibawah:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat apa juga kata orang ramai:

@Inspektor Mazlan: Sebelum nak gerak, kena check dulu ruang2 tersembunyi dlm kereta. Musim2 panas binatang ni keluar

@1impressiveestore: Owner Aruz bgtau tak lalu jalan dia nak singgah tu, tu yang dia turun tanya kereta lain

@user1386752395809: Tu la bayar tiket separuh,kan dah kena tingal tengah jalan

@n@eemmm: ular sawa kena tindih tengkok mana tk mengelupur

@mslonely: seramnye, teringat bila ular tedung masuk rumah. dah ar sorangĀ² je mase tu.

@Lara: Ular tumpang nk blik kg jgak.last2 kena tinggal

@Adila Azzahra: musim panas ni sy mmg suh suami parking depan umah..x kira laa apa2 pun..klu letak bawah pokok dekat rumput panjang,mmg sy marah sgt2..takut sesuatu

@tsmonee: dahla kna tinggal skli nn kna pijak plak tu,mana x panas member

@delisha: ular tedung wey… alhamdulillah panjang umur lagi owner kete tu

PERHATIAN: Pihak Rose Biru tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous article“Steady Abang Wira Tolong Block Jalan” -Netizen
Next articlePekerja Boleh Buat Aduan Terhadap Majikan, Jika Gagal Bayar Gaji Pekerja Sehingga 7 Haribulan
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here