Home Kehidupan “Sambung belajar pun kena bahan dah sekarang”- video anak muda tarik perhatian

“Sambung belajar pun kena bahan dah sekarang”- video anak muda tarik perhatian

64
0

“Sambung belajar sekarang pun kena bahan dah sekarang”, begitulah luahan salah seorang netizen di media sosial twitter. Komen beliau mendapat perhatian segelintir pengguna laman media di tiktok mahupun di twitter.

Tular baru-baru ini di tiktok, pemilik akaun mierul batman telah mendapat perhatian netizen akibat video dimuat naik yang sepertinya seakan-akan memerli mereka yang menyambung pelajaran. Rata-rata daripada komen membalas kembali dengan sindiran terhadap pemilik akaun tersebut.

Baca juga : Terpaksa membongk0k utk belajar! Pelajar sertai Kelas online dalam but kereta “Sampai pensyarah pun seb4k”

Baca juga : “Saya sendiri belajar daripada kosong..” – Fauziah Latiff

Jika lihat daripada video tersebut, ayat yang diletakkan dalam video tersebut sedikit ‘makan dalam’. Hal ini menyebabkan ribuan komen membanjiri video tersebut.

Lihat video di bawah :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat juga apa kata warganet :

@dragon’s__baby : adik² yg tgk ni jgn putus asa, education is a lifelong investment. jgn sia²kan spm sbb semua bermula dari spm.

@Haz : belajar lah sampai menara gading bang bukan belajarlah smpai mampu buang side mirror y15

@skeletom : tah lah bro 5 tahun aku kat UK, x yah bayar apa ii pon, sakit kepala sikitlah belajar

@Ikispeed : Tak salah pun bang spend duit untuk ilmu.

@Hakimy : budak pandai boleh buat banyak krja time belajar bang. jgn risau.

Rata-rata komen semuanya membalas dengan komen yang berbentuk perlian dan sindiran terhadap pemilik akaun tersebut.

Tak salah pun jika kita belajar tinggi. Yang salah bila kita merendah-rendahkan orang yang belajar tinggi. Pengukuran kejayaan bukur diukur pada berapa banyak wang yang kita ada atau kemewahan yang kita peroleh tanpa sambung belajar, tetapi ilmu itu tiada penamat. Tak guna berjaya tanpa sambung belajar jika mentaliti masih di takuk yang sama. Jadi sebelum menulis sesuatu perkara kita dinasihatkan untuk berfikir terlebih dahulu supaya kata-kata yang diberikan tidak akan memakan diri sendiri.

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Previous articleUrut Sambil Lepas Geram, Reaksi Ustaz Abdullah Khairi Bt Rmai Yg Terhibur
Next articleTips Goreng Sosej Tak Kedut, Tak Kecut. Pasti Gebu Hasilnya!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here