Home Kisah rakyat Penunggang Motosikal Dikecam, Masuk Laluan Tol

Penunggang Motosikal Dikecam, Masuk Laluan Tol

282
0

Menerusi perkongsian klip durasi pendek ini disiarkan oleh akaun Tiktok zulchay3840, dan telah ditular baru-baru ini.

Dalam video klip ini menunjukkan di mana beberapa penunggang motosikal memasuki lorong tol kereta. Seperti di dalam video klip ini, salah satu orang penunggang motosikal sedang berbincang dengan kenderaan sebelahnya. Namun beberapa penunggang motosikal tersebut tidak berpatah balik malah menunggu hingga palang tol dibuka.

Disebabkan itu, penunggang motosikal tersebut telah mendapat kecaman di media sosial dan netizen mengatakan mereka mengelak daripada sekatan jalan raya di laluan motosikal. Orang ramai turut mengatakan untuk membuat tol juga di laluan motosikal agar tidak terkena kepada kenderaan yang lain.

Baca lagi: “Dia Nak Sedekah Kot” – Penunggang Motosikal Nekad Bayar Tol Buat Netizen Berdekah

Baca Lagi: “Sy Bangga Jadi Wanita Muslim..”- Berjaya ke Mekah Tunggang Motosikal, Anita Yusof Laung Takbir Buat Netizen terharu

Lihat klip durasi pendek beberapa penunggang motosikal memasuki laluan tol:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat apa kata orang ramai:

@A: harap kerajaan boleh tolong buat tol motor…

@akihirotamahara: jgn amal slalu. nnt moto stat kne byr tol br nak mgelupur

@AminEmo: Tolong buat lorong motor bertol la cmni

@zumaidizainuddin: Kalau bagi dia orang lepas, nanti palang turun sebelum kereta kita lalu. Kena bayar dua kali lah pulak

@uci8585: harap polis peronda lebuhraya buqt lah sesuatu..kesian kami yg bayar tol

@RuzitaYahya77: klau akak..x jalan..akak suruh diorg turun moto..sorongla bawah palang tu..dah…ngade2

@MonkeyLife: sy touch kad & terus pecut kluar tol..muto besar cuba tp palang kena muka/helmet dia…ku berlalu pergi dgn snyum

@RAGNAR: Selalu sgt buat roadblock dkt line motor sbb tu dorang dh bosan dh nk lalui line tu better guna line tol jer….

@amsyar SAJ: Nnt buat tol untuk yg taknk ikut lorong moto, yg nak free ikut lorong moto

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous articleNiat Nk Bgi Org Kecam, Skli Ramai Yg Sokong ‘Rider’
Next articleMacam Dalam Filem, Bukan Main Gah Lagi Bisnes Dad4h Dekat Mexico Ni
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here