Home Kisah rakyat Dagu Bawah Terlebih Panjang, Lelaki Ini Kongsi Pengalaman Bedah Rahang

Dagu Bawah Terlebih Panjang, Lelaki Ini Kongsi Pengalaman Bedah Rahang

107
0

Menerusi laman tiktok, tular video kongsian Amifaie di mana dia menceritakan perjalanan hidupnya menghadapi penyakit Mandible Prognatism. Ia merupakan penyakit di mana rahang bawah membesar lebih lagi dari rahang atas.

Menurut Amifaie, selepas tamat pelajaran dia mengambil keputusan untuk mendapatkan rawatan. Dia memakau braces terlebih dahulu bagi membuat giginya lebih teratur.

Selepas 2 tahun, giginya sudah teratur dan dia membuat keputusan untuk membuat pembedahan. Kos pembedahannya menelan sebanyak Rm4500 dan mengambil masa sebanyak 10 jam.

Setelah siap pembedahan, mukanya bengkak amat teruk sehingakan dia tidak boleh makan selama sebulan.

Setelah 5 bulan, kini wajahnya sudah tiada lebam. Ramai menegur wajahnya tampak lain dan nampak lebih kacak.

Klik Di Bawah Untuk Lihat Video Penuh

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Jom Tengok Apa Kata Netizen

@ain: Alhamdulilah!! Love the transformation. Im getting my surgery on this April!! Doakan I pleaseeeee

@me_: selama sebulan tak makan tu, macam mana ya? minum susu je ke?

@🇲🇾Zuravia fernan🇵🇸: Allahuakbar gerun sis tgk..ape2 pn tahniah yer dgn smngat awk untuk berjuang dan sembuh tu…

@kejora: serun akak tgk ni ha..akak nak bukak mulut cabut gigi pun takut😅

@Wida: My hubs mcm ni, tp i tk bgi dia bedah or what. Bgi i dia ttap hensem.terima kekurangan dia n tknk dia tanggung sakit.mkin dia berisi mkin tk nmpk pun😍
Btw goodjob you

@Ieza: Sy pn buat tahun ni 2014 hehe. Lecturer buatkn sbb sy pn dentist. Alhamdulillah dh ok xde dh dagu panjang haha

@Chamomile🌼: Ank buah sy pun mcm ni.. umur 17 thn..doc minta dia fikir nk operate or tak. Semoga dipermudahkan urusan dia. I love her so much.

Previous article“Budak Ni Binatang Ke, Hang Memang Takkan Berjaya Sampai Bila-Bila…” – Melvin
Next articleJuara Bintang Kecil Rtm, Qahirah Menyanyi Lagu Madah Berhelah Bersama Buskers Di Bukit Bintang

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here