Home Kisah rakyat “Pencuri Pulang Kembali Dompet Yang Dicuri Kepada Mangsa”-Lihat Apa Sebabnya

“Pencuri Pulang Kembali Dompet Yang Dicuri Kepada Mangsa”-Lihat Apa Sebabnya

215
0

Seorang lelaki di KL bukan sahaja dicuri dompetnya, malah kad kreditnya dibelanjakan secara rakus oleh pasangan couple muda.

Menurut mangsa, lelaki itu menulis bahawa dia pergi makan di restoran sushi di Setapak, KL pada Jumaat lalu (17 Mac) jam 7.15 malam.

Apabila dia melihat barisan panjang di luar restoran ketika dia tiba, dia bertindak untuk keluar dari keretanya dan mengambil nombor giliran, di mana dompetnya terjatuh tanpa disedari.Disebabkan tabiatnya menggunakan Apple Pay, lelaki itu tidak menyedari ketiadaan dompetnya sehingga dua hari kemudian, apabila dia melihat senarai transaksi dibuat pada kad kreditnya.

sinetronmalaya.com curi gv 1

Baca juga :“Kaki Rembat Helmet Yer…”-Rakaman Pencuri Helmet Di Kawasan Perumahan Tarik Perhatian

Baca juga : Budak Bijak Main Lato-Lato Versi Baby Guna Getah Rambut Kakak Curi Perhatian

Tidak lama selepas memfailkan laporan polis, lelaki itu pergi untuk menjejaki transaksi, di mana dia mendapati majoritinya dilakukan sebagai beberapa kedai Watsons.

Nasib baik, kakitangan itu dapat menunjukkan kepadanya rakaman CCTV pencuri, yang merupakan pasangan muda yang telah menggunakan kad kredit curinya.

Dia juga menyatakan bahawa wanita itu adalah orang yang melakukan pembayaran manakala pasangannya hanya memerhati.

sinetronmalaya.com curii gv

Lelaki itu mengucapkan terima kasih kepada kakitangan kerana memberikannya rakaman berharga ini, dia menyeru netizen yang mengenali pasangan itu untuk menggesa mereka memulangkan dompetnya.

Dek kerana kuasa netizen, akhirnya pasangan itu memutuskan untuk memulangkan dompet itu kepadanya kerana mereka tidak dapat menahan “tekanan dari netizen”.

 

Sumber : Weirdkaya

Previous article“Otai Masih Berbisa, Sedap Betul Suara Dia. Jarang Orang Boleh Nyanyi Lagu Ni Macam Penyanyi Asal..” – Netizen
Next article“Mcm2 Hal Anak2 Sekolah Ni”-First Time Nampak Budak Hilang Seluar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here