Home Kehidupan “Mula-Mula Niat Nak Rakam Suasana Keluar Dari Masjid Skli Ini Yg Terjadi”...

“Mula-Mula Niat Nak Rakam Suasana Keluar Dari Masjid Skli Ini Yg Terjadi” -Netizen

180
0

Menerusi perkongsian klip durasi pendek ini disiarkan oleh akaun Tiktok namiwaabameed, dan telah ditular baru-baru ini.

Dalam video klip ini menunjukkan di mana seorang wanita menyiarkan satu klip durasi pendek mengatakan bahawa beliau merekod video klip ini hanya ingin melihat suasana ketika keluar dari masjid di mekkah. Namun apa yang beliau lihat terdapat dua orang wanita arab telah memakai seliparnya di kawasan tersebut. Oleh itu, beliau terus pergi ke arahnya dan menegur mereka.

Netizen turut memberi komen mengenai situasi ini, mengatakan perkara ini sering berlaku di mekkah dan mereka juga memberi cadangan untuk membawa selipar itu bersama ketika memasuki masjid. Ada juga yang berkongsi cerita di mana mereka juga pernah menghadapi perkara yang sama di sana. Perkongsian video klip di Tiktok ini telah mendapat sambutan orang ramai sebanyak 396.3K penonton, 18.5K sukaan dan 229 komen.

Baca lagi: “Jalan Macam Gangster..”- Rakaman Tokti Berjalan Kaki Di Mekkah Dikritik Netizen

Baca lagi: “Ikon Ponteng Puasa Pergi Umrah..”- Bell Ngasri Kena Bahan Kat Mekkah, Riak Wajah Berubah Buat Semua Dekah

Lihat klip durasi pendek reaksi beliau menegur dua wanita arab itu:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat apa juga kata orang ramai:

@razerrazers: sy pernah hilang selipar sbb redha. jalan kaki 3 hari xde selipar..saje x nak beli baru,sbb bnyk dosa zina…3 hari pastu jumpe tempat sama oii…

@shown: kira trend kebas kasut ni bukn sekadar di masjid malah di tanah suci pun kebas sliper org.jemm masuk semayang tungging terbalik kuar² kebas sliper jem

@Ajim.: Bapak aku penah kene gak…bapak aku pki selipar bata brand malaysia…dok cari tahu ii kat kakipak arab…terus mintak kat situ jugak

@yattabdul: masa saya pergi sana .. alhamdulillah x ilang .. wlpn risau jgk.. tp saya fikir kalo ilang mmg bkn rezeki saya .. saya mmg btol² brserah

@Akakprint: kasut kami selalu bawa plastik takut hilang ,rindu rumah Allah 2009 last pergi

@Syahni_82: Igt lagi pergi umrah 1997,arwah mama sibuk jahit bunjut aku tnya utk apa nie ma? Utk letak kasut kita utk masuk masjid..aku hairan nape la nk ltk dlm

@gulugulu: kat mekah & madinah selipar bawa masuk, jangan letak luar masjid. nanti masa solat cleaner akan buang semua selipar depan pintu.

@msbnga: sbb tu p sane bawa beg kecik letak kasut dlm tu.. sbb saya dh pernh experience kt sane .. moga dpt membantu saudari kt sane

@ZalwanaZaid: sy redho je hr2 hlng slipr kt sn.. smpi pak arab dh cop muke hlng slpr.. g je kdai dia.. msti dia dh tahu dh,nk bli slipar

@mars: batch umrah saya, kakak sorang ni 2 KALI ye hilang Sketchers, dah beli baru pun boleh hilang lagi sekali, berat betul ujian dia

PERHATIAN: Pihak Rose Biru tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous article“Awak Ambillah Balik Nombor Satu Awak, Saya Jadi Nombor Dua Pun Takpa” -Aliff Syukri
Next article“Bagus adik-adik ni, tetap datang beraya walaupun kawan dyorg dah takda” -Netizen
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here