“Ikon Ponteng Puasa Pergi Umrah..”- Bell Ngasri Kena Bahan Kat Mekkah, Riak Wajah Berubah Buat Semua Dekah

Menerusi rakaman yang dikongsikan oleh selebriti tanah air Bell Ngasri kini menarik perhatian netizen apabila berkongsikan kisah dibahan ketika mengerjakan umrah baru baru ini. Beliau yang dikenali sebagai ikon yang ponteng puasa gara gara melakonkan watak dalam sebuah drama yang berjudul ’16 puasa’ melarikan diri ke Mekkah untuk mengerjakan umrah namun hasilnya beliau masih dibahan oleh seorang ustaz yang dipercayai sebagai ‘tour guide’ beliau dan keluarga disana.

Difahamkan, Bell Ngasri sering mendpaat perhati ketika bulan ramadhan tiba kerana beliau pernha melakonkan sebuah watak sebagai seorang yang suka ponteng puasa dalam sebuah dram bersiri. Hal ini beliau dikatakan sebagai ikon ponteng puasa sehinggakan tahun ini beliau membuat keputusan untuk beribadah di Mekkah bersam ahli keluarga beliau. Hal ini membuatkan para netizen terhibur apabila beliau berkongsikan kisahnya ketika berada di Mekkah apabila seorang ustaz cuba untuk menyakat beliau dengan menyatakan keinginan memberi juada makana tengahari secara percuma. Walaupun kelihatan wajah ustaz tersebut serius namun iainya dapat mengubah wajah Bell Ngasri sepenuhnya kerana beliau dapat mengesan bahawa ustaz tersebut cuba berjenaka dengan beliau.

Rakaman tersebut boleh ditonton di :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DaebaKing (@daebakingz)


Pelbagai komen diberikan seperti :

@CARL_FAHMI99:hahahahbell kan ikon bulan posa,bila tiba bulan posa jaa auto video dia penuh dkt tiktok,fb dgn ig nayaember oii

@zuljack_predator:barkoba dh taubat ni….

@netizen:ayat legendary: satu keluarga suka makan sejuk2 , tak suka makan panas2

@お帰りなさい:rasa kesian bell … rasa menyesal amik watak tu

@Azizul Bin Samad:dia cakap nak lari drpd malaysia sebab dilabelkan ikon tak puasa. last2 kat sana pon kena

@shfysf86:Mastika dah kabo, apa kita suka buat masa kat tanahair akan dibalikkan masa dekat Mekah..

@KEDAI KAYAK :asal erk bell ni .. cakap sikit macam tu pon aku dah terhubur .. dari kecik doh tak boleh dngar dia bercakap hahah mesti gelak punya

@Miyoo___:tempat jatuh lagi dikenang apa lagi port bukak puasa barkoba teringat kenangan lama

Bell Ngasri yang merupakan pelawak yang diminati ramai masih dapat menghiburkan para peminat walaupun tidak berada di tanah air apabila raut wajah beliau ketika disakat tersebut membuatkan ramai tertawa kerana terlalu menghiburkan. Beliau yang cuba berdeat dengan ustaz tersebut kelihatan beliau sedang berjenaka untuk para peminat beliau. Semoga Bell Ngasri mendapat mengerjakan umrah yang mabrur..

Jangan lupa komen yang baik baik

Sumber dari Tiktok dan Instagram

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*