Home Netizen “Mat Saleh Komplain Pasal KLIA”-WiFi Slow, Kerusi Basic Je

“Mat Saleh Komplain Pasal KLIA”-WiFi Slow, Kerusi Basic Je

269
0

Baru-baru ini, seorang pelancong Britain mengkritik Transit Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) telah mencetuskan perdebatan di kalangan rakyat Malaysia.

Pelancong tersebut menumpu kepada kerusi basic kereta api dan kualiti WiFi yang lemah, mencetuskan perbincangan sama ada kritikan ini wajar atau jika expectation terlalu tinggi untuk perkhidmatan pengangkutan awam.

sinetronmalaya.com train gv

Content creator British Dale Philip berkongsi pendapatnya mengenai KLIA Transit selepas menggunakannya semasa tripnya ke Malaysia.

Tekan sini untuk video.

Pelancong itu menzahirkan kekecewaan terhadap kualiti tempat duduk kereta api itu, menyifatkannya sebagai “asas” dan “tidak seperti kulit”, tidak seperti tempat duduknya di Jakarta semasa perjalanan antara lapangan terbang dan pusat bandar.

sinetronmalaya.com trainn gv

Tambahan pula, pelancong itu kesal dengan perkhidmatan WiFi yang perlahan dan tidak boleh dipercayai, yang hanya menawarkan kelajuan 3 Mbps selepas dia menjalankan ujian kelajuan ke atasnya.

Baca juga : “Wei Banyak Sangat Rahsia Malaysia Dia Tahu Ni”-Telatah Mat Saleh Bongkar Rahsia Curi Perhatian

Baca juga : “Lelaki Mat Saleh Kagum Harga Menu Lengkap RM5”-Kalau Dekat UK Takda Macam Ni

Video itu telah mendapat 6.7K reaksi dan lebih 200 perkongsian pada masa penulisan, di mana netizen memberikan pendapat mereka mengenainya.

Walaupun sesetengah pihak seolah-olah mengakui kritikan Dale terhadap Transit KLIA, mereka berpendapat bahawa ia masih cara terbaik di bagi kita semua.

Jadi, apa pula pendapat anda ?

 

Sumber : Facebook

Previous article“Patutlah Seatbelt Putus, Rupanya Ada Makhluk Allah Dlm Tu”-Mekanik Jumpa Anak Tikus Dlm Kereta
Next article“Boleh Order Untuk 3 Hari Makan”-RM 50 Maggi Goreng Challenge Raih Perhatian Netizen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here