Home Viral Kena Tahan Wad Di Hospital Hingga Bersalin, Reaksi Jururawat Ketika Hari Lahir...

Kena Tahan Wad Di Hospital Hingga Bersalin, Reaksi Jururawat Ketika Hari Lahir Pesakit Dapat Pujian Ramai

125
0

Menerusi perkongsian klip durasi pendek ini disiarkan oleh akaun Tiktok yana_saadun, dan telah ditular baru-baru ini.

Dalam video klip ini menunjukkan beberapa orang yang bekerja sebagai jururawat menyambut hari lahir seorang pesakit paling lama berada di hospital tersebut. Pesakit wanita ini dikenali sebagai Sari, dan mempunyai masalah logistik di mana kediamannya juga terlalu jauh dari hospital serta tidak mempunyai pengangkutan untuk mendapatkan rawatan dan berulang-alik daripada hospital.

Dikatakan oleh salah seorang jururawat ini juga Sari dijaga oleh pihak hospital hingga beliau selamat bersalin.

Screenshot 2023 06 27 174637

Netizen turut memberi komen mengenai video klip ini, mengatakan tindakan jururawat tersebut sememangnya baik hati serta tidak lupa dengan pesakit-pesakit yang dirawat di hospital itu. Ada juga yang berkongsi cerita di mana mereka pernah dimarahi oleh jururawat kerana tidak pandai untuk menyusukan anak. Netizen juga memberi pujian dan berterima kasih kepada jururawat dan doktor yang menjalankan tugas serta menjaga kesemua pesakit.

Perkongsian video klip di Tiktok ini telah mendapat sambutan orang ramai sebanyak 110.4K penonton, 6042 sukaan dan 485 komen.

Baca lagi: Bingit Bunyi ‘Mat Rempit’ Rem Motor, Sekali Tindakan Pemilik Gtr Raih Perhatian Ramai

Baca lagi: Cubaan Lari Daripada Polis, Sekali Reaksi Sekumpulan Penunggang Motosikal Pula Tarik Perhatian Ramai

Lihat klip durasi pendek reaksi jururawat menyambut hari lahir pesakit paling lama di hospital:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @daebakingcosmetics

Lihat apa juga kata orang ramai:

@Mimi Hazlinda468: Nurse paling best dekat hosp Kuala pilah ..Thankyou akak atas kebaikkan jaga kami smua ,semoga Allah membalasnya

@Ateylee : Takharapkan suprise pun cuma harapkan masa berada diward dapat nurse yang baik2 layan kita macam kawan2

@roseanne: hospital kuala pilah dari nurse smpai doktor layanan memang tiptop. macam swasta wei layanan dorang.

@Edayah: eh sari ada lg dkt situ..btw thanks akk n the geng wad 10 melayan kami dgn penuh kelembutan..sy bru shj discaj rabu lepas

@FattiyaNatasya: nurse masa kat kk bahau, jga masa prgnant n paling sporting.. skng takde lagi.. tunggu bersalin plak boleh jumpa

@Hidayah84: sy tgok video..sebak saya rasa….moga dipermudahkan urusan nurse dan pesakit tu….moga di murahkan rezeki

@Rose.os: 9thn lps branak kat pilah,ms tgh lyn contraction nurse dtg bole thn sakit x.klu xbole thn cpt² panggil sy tau die ckp, awk jerit je nnti sy dtg hahaha

@KakLye92: Kak ipar beranak kt pilah,semua nurse ramah+baik2..rasa mcm nk beranak kt pilah lah mcm ni bulan 9 ni..rembau dgn pilah x jauh pon

@ghostdessert: masa saya warded 12.06 patient tu brhadapan dpan katil saya. tak silap sari name dia..smga dpmudahkan urusan dia..

@rara_mandoza: Ya Allah mulia nya hati nurse2 semua semoga diberikan kesihatan yg baik dimurahkan rezeki amin

PERHATIAN: Pihak Rose Biru tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous articleAnak Dah Ambil Alih ‘Kerja’ Ibu, Reaksi Kanak-Kanak Ini Buat Ramai Yang Berdekah
Next articleAnak Koyakkan Duit Kertas, Sekali Reaksi Si Ibu Pula Tarik Perhatian Ramai
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here