Home Isu Semasa “Jdi itulh… sy brngan-angan dlu,” – Prcaya Msih Bnyak Prlu Bljr ,...

“Jdi itulh… sy brngan-angan dlu,” – Prcaya Msih Bnyak Prlu Bljr , Wany Hasrita Impi Jdi Hos Nona.

72
0

Penyanyi Wany Hasrita mengakui dia kini mahu lebih fokus terhadap dunia pengacaraan selepas muncul menerusi program selepas muncul Borak Dulu Baru Buka dan Ihya Ramadan di RTM sebelum ini.

Wany,30, atau nama sebenarnya, Nurshazwany Hasrita Hasbullah berkata, dia impikan untuk mengenalikan rancangan popular, Nona.

Meski tetap menjadikan nyanyian sebagai keutamaan, Wany bagaimanapun akui untuk bergelar pengacara versatil, dia perlu menimba ilmu pengacaraan dari bawah.

98B2B4AC F2CE 4E56 AEDF 5D0E063EE65132D8B876 D4EE 4E65 AFA4 5BF29E1BA63F

“Saya impi kalaulah boleh untuk mengacarakan Nona. Tapi nampaknya macam mustahil saja kan? Bagi saya kebanyakan pengacara wanita punya impian untuk mengendalikan rancangan yang hebat macam Nona.

“Meski saya akui kurang pengalaman dalam pengacaraan, tapi saya cuba sedikit demi sedikit. Kita sedia maklum, konsep pengisian Nona itu bagaimana. Jadi bagi saya masih banyak yang perlu dipelajari.

“Belajar mengacara program yang kurang formal terlebih dulu. Kiranya itulah permulaan untuk ke tahap seterusnya. InsyaAllah kita belajar,” katanya.

Ditanya mengapa memilih Nona sebagai impiannya, penyanyi lagu Pedas ini tidak menafikan kualiti rancangan kewanitaan itu yang sudah diakui semua sejak sekian lama.

“Mungkin ada yang melihat personaliti saya yang lembut kot. Saya pun tak tahu nak cakap macam mana. Cuma itu target saya dan kata orang, bila sudah kendalikan Nona, mungkin ramai yang akan menyedari dengan kemampuan kita mengacara.

“Jadi itulah… saya berangan-angan dulu,” katanya yang kagumi semua hos yang pernah mengacarakan Nona, termasuk Mira Filzah.

31CF02B8 49A2 4FEF B91E 140C4D47CD4F

Sekiranya ada pelawaan untuk tampil di dalam Nona selepas ini, Wany Hasrita tidak mampu menolak peluang.

“Apa salahnya kalaulah ada rezeki itu. Kalau ada permulaan panggil sebagai tetamu pun saya berbesar hati,” katanya ketika ditemui Majlis Pelancaran Baloy Wholesale Mart Bandar Melaka, pada Sabtu.

Baloy Wholesale Mart yang secara rasminya dibuka di bandar Melaka hadir dengan tawaran pelbagai barangan runcit harian dengan harga yang sangat rendah.

Menumpukan untuk memberi perkhidmatan kepada peniaga kecil dan usahawan, Baloy Wholesale Mart Bandar Melaka turut mempunyai pusat khidmat pelanggan yang lengkap dengan kafe.

Majlis terbabit dihadiri oleh Ketua Pegawai Eksekutif Baloy Sdn Bhd, Yen Chee Yong, Naib Presiden Baloy Sdn Bhd, Lee Wei Sheong dan Pemegang Lesen Baloy Wholesale Melaka, Dennis Yong dan Chan Chin Hwa.

Ia merupakan pasaraya borong pertama Baloy selepas membuka 60 buah kedai runcit sejak 4 tahun lalu.

38A1F632 171F 4511 BC92 58B89014EF72090211C9 2222 4425 845B 0D2E90F60D80F7DDF1FE 89AF 4AC8 B0D1 E0AEBA2865CE

“Baloy sedang berkembang dan saya percaya bahawa kita mempunyai formula yang tepat bagi memberi pengguna apa yang mereka perlukan iaitu bahan runcit berkualiti dari jenama yang dipercayai, kemudahan dan harga terendah yang dijamin.

“Maklum balas dari pelanggan kami adalah bukti terbaik untuk prestasi kami. Dengan formula ini, saya percaya bahawa Baloy akan terus maju dan saya mengajak para pelabur untuk menjadi sebahagian daripada perjalanan menarik kami,” kata pengarahnya, Dan Lim.

Pihaknya juga akan membuka sebuah lagi Baloy Wholesale Mart di Bukit Rambai tahun ini sebelum Kuala Lumpur dan Pulau Pinang.

Selain Wany, turut hadir memeriahkan pelancaran ini ialah Issey Fazlisham dan Ara Johari.

DD37DE3C 3703 4B46 9491 41EE6117B2B6

Sumber:MH

Previous article“Ni mesti padu ni” – Jangan Terkejut, Ini Bahan Rahsia Untuk Dapatkan Teh Tarik Berlemak
Next article[VIDEO] Zizi Kirana Hnya Bt Mjlis Ksyukuran ,Slepas Enam Blan Mndirikan Rmah Tngga “malu kami nak bersanding..,”
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here