Home Netizen Dialah Cashier, Dialah Pembuat Oden. Pelanggan Berang Lama Beratur Menunggu

Dialah Cashier, Dialah Pembuat Oden. Pelanggan Berang Lama Beratur Menunggu

181
0

Masalah yang dihadapi oleh mana-mana syarikat F&B ini rata-rata nya semua sama. Sudah pasti ramai yang selalu berkunjung ke Family Mart, iaitu sebuah franchaise yang menjual pelbagai aneka makanan viral yang digemari oleh ramai anak muda.

Pun begitu, syarikat ini seringkali mengalami masalah yang sama, iaitu masalah pekerja lambat menyiapkan makanan pelanggan dan masalah pelanggan terlalu lama beratur.

Baca juga :“Berapa Kali Nk Minta Maaf..”- Elizabeth Tan Curi Perhatian Peminat, Cuba ‘In Character’ Jd Pekerja Kedai Mamak Elizabeth Tan Curi Perhatian Peminat

Baca juga :“Musim claim insurance kebakaran agaknya”- beberapa gerai makanan musnah

Perkara ini sering kali terjadi, dan sudah dimuat naik oleh seorang pengguna Twitter yang menyuarakan masalah tersebut, kemudian mendapat banyak reaksi dari warganet.

Lihat apa kata postingan di laman Twitter :

https://twitter.com/serenemeren/status/1615034800267735040?t=9wa_pdJFqL_quKtas-67vA&s=19

Lihat juga apa kata para netizen : 

@saya mengantuk : i admit family mart memang tak cukup staff. aku pernah handle sorang kat kaunter rasa cam nak nangis tapi nasib baik customer order simple” je. tapi ot pun gaji agak masyuk jadi redha sajalah. penat memang penat sangat

@nainthemaid: Sebabtu kesian dengan orang yang jaga kaunter FM, haritu ada auntie chinese ni lepas bayar for ice cream terus demand order dia, memekak pula tu push order dia, padahal ramai lagi belum dapat. Dah memekak, lepastu suruh lebihkan ice cream dia. Nyirap je tengok.

@bungaaaa_8 : Louder sis. Aku geram je nengok . Dulu masa aku keeja family mart pun aku geram staff jenis x regi tengok org ramai kat depan . Buat kerja kt dalam tengok laa luar sama . Masing² ego tinggi sombong. Sebulan je pastu caww.

@ynaaisml : Ni punca abang aku berhenti hahahah. Dia kata walaupun jepun tapi management hauk tak nampak benda ni semua dengan kaunter kecik tempat pemanas sikit. Tu bila orang datang tanya makanan yg susah buat dorang selalu kata takde stock

Ramai yang turut berkongsi pengalaman yang sama. Penat juga ya menjadi sorang cashier di situ. Tak terkejar nak settle kan satu persatu order, ditambahnya lagi tugas sebagai seorang cashier sedangkan ramai pelanggan yang sedang beratur.

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Previous article“Laju Betul Motor Tu”- Kemalangan di hadapan Kilang Frecken
Next articlePara Ibu Pening Kepala, Lihat Seorg Kanak-Kanak ‘Mandi Telur’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here