Home Netizen “Budak-budak zaman sekarang tak tahu apa rasa bila kita buat buku ni”...

“Budak-budak zaman sekarang tak tahu apa rasa bila kita buat buku ni” -Netizen

164
0

Menerusi perkongsian video klip ini disiarkan oleh akaun Tiktok alisyalee, dan telah ditular baru-baru ini.

Dalam video klip ini menunjukkan di mana seorang wanita yang dikenali sebagai Alisya menemui buku dibuat olehnya ketika zaman persekolahan. Beliau mengatakan zaman itu tiada telifon bimbit dan hanya meluangkan masa dengan diri sendiri serta membaca majalah-majalah. Namun gambar-gambar beliau pamerkan telah membuatkan netizen terhibur melihat responnya.

Netizen turut memberi komen mengenai video klip ini, mengatakan mereka juga mempunyai buku-buku seperti ini dan mengambil gambar-gambar selebriti dari majalah untuk menjadikan ia sebagai diari ketika itu. Ada juga yang mengatakan terhibur dengan responnya yang secara spontan apabila melihat semula buku tersebut. Perkongsian video klip di Tiktok ini telah mendapat sambutan orang ramai sebanyak 142.5K penonton, 11.3K sukaan dan 303 komen.

Pemilik akaun Tiktok ini juga menulis satu kapsyen seperti dibawah:

“Peminat tegar High School Musical dgn Akademi Fantasia (princess_akim WHO???) dlu siap ada buku tulis lagu peserta nyanyi M1-Final”

Baca lagi: “Syahdu Cikgu Ni Nyanyi Lagu Tentang Bulan, Teringat Zaman Kecil-Kecil Dahulu..” – Netizen

Baca lagi: Wajah Di Sebalik Kartun Doraemon Dan Nobita – “Terima Kasih Kerana Hiburkan Zaman Kanak-Kanak Kami..”

Lihat klip durasi pendek reaksi beliau melihat kembali buku-buku tersebut:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat apa juga kata orang ramai:

@Missy Anis: penah melalui zaman ni.. tertibe sendiri terasa goosebump..

@bal: NI MACAM SUMBER MAJALAH “KLIK” “REMAJA” SHSHSHS YA ALLAH SAYA DAH MEMBESAR

@Ryan Yorkie: bdk2 zaman skrg xtau apa rasa bila kita buat buku nii dulu hahaha sini la tmpt curhat segala2nye hahahaa

@Marya Tieya : takde buku gambar² ni tapi ada buku lirik lagu. sebab kaki karok kaki join singing comp dari dulu

@Sweethoneyz: hadir. sbb pernah ada jgak. kna buang ngan mak aku weh buku cmtu sbb rajin buat buku cmtu bukan nya study.

@HidayaH: kite pun ade nokkkss.. Zaman hp xcanggih sgt lagi semua kreativiti kite kluarkan..seronoknya zaman tu ..

@nabihahhussain: hahahaha nostalgic betul tengok vid ni…aku pun ada buat mcm ni time sekolah rendah dulu

@qtchaexz: hahahha macam aku la tapi aku punya pasal baekhyun masa darjah 5 sekarang dah f5 hilang dah buku tu

@@eroplane79: akak pernah jumpa diari masa zaman sekolah menengah. tak buka pun, bakar terus

@flower: pernah buatmacamni ada buku kpop hua tapi kena rampas dekat sekolah

@nana~: weyyy minat gila dulu dgn sheikh muzaffar..hahhaha pastu dgn jep..byk gambar dia aq potong

@Amirachan: Shayang-shayang kau sudah berpunya . Kita pun dulu minat alif aziz nokk

PERHATIAN: Pihak Rose Biru tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous article“King Buat Hal Dah, Nak Potong ‘Queue’ Punya Pasal Kan Dah Mendapat” -Netizen
Next article“Kecewa! Dengan Harapan Kain Berkualiti Tapi Jadi Sebaliknya” -Netizen
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here