Home Semasa Anak Terbiar Di Tengah Jalan- Kecuaian Ibu bapa Hmpir Membawa Padah

Anak Terbiar Di Tengah Jalan- Kecuaian Ibu bapa Hmpir Membawa Padah

139
0

Ibu bapa memainkan peranan yang penting dalam menjaga anak-anak terutama anak-anak yang masih kecil. Ibu bapa tidak sepatutnya membiarkan anak yang masih kecil untuk berkeliaran merata-rata terutama di jalan raya kerana perkara yang tidak diingini boleh berlaku jika ibu bapa mengabaikan anak-anak.

Baru sahaja pagi tadi tular sebuah rakaman dashcam di tiktok di mana pemilik akaun @ametlahamet telah merakam satu situasi yang sangat berbahaya di mana kelihatan seorang budak yang masih kecil dilihat sedang berdiri betul-betul di tengah jalan. Pemilik rakaman tersebut dilihat turun daripada kereta dan terus mendukung budak kecil tersebut.

ibubapacuai

“Tu la..duk takut dia lintas p dpn masa kami berenti tu..mujuq kereta blakang kami pun sempat brek .klu tak buh blakang kereta kami plak..setengah jam”

Begitu kata pemilik rakaman tersebut apabila menghadapi situasi tersebut.

“Risiko betul. Tak kena langgar transport mybe kne culik..cuai betul..sbb tue ank aq mmg pantau..”

Antara komen netizen yang risaukan keadaan budak tersebut apabila dilihat berdiri di tengah jalan seperti itu.

Lihat video rakaman dashcam di bawah :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat juga komen warganet :

@Ct Nurul Jannah : kawasan ni keta moto mcm cup prix oii ak pn takut nk lintas

@NurulHuda AbdulRahman : pandai budak tu carik tempat bermain..berdiri tepi jalan tgok kenderaan lalu lalang

@Arda : Pandai dia tunggu keta nak lintas jalan

@saya D665 : amik trus bawa kebalai lainkali…dh terang2 ibubapa jenis ada masalah tu..biar polis siasat ntah2 sgkut brg

@nurafiqahmontel : banyak jumpa mcm ni cuma tak ada rakaman,nak anak kena langgar nak claim insurance ke

@IREEN_COLLECTION : nasib lh abg dan akak lalu dekat situ…risau pula kalau time tu lori yg lalu

@EmBun : allah sbaik la kete xlaju,,moto laju tu mkn tepi kalu dekat kiri ckit td mau kena anak tu..cuai la mak bapak pn

Rata-rata komen menunjukkan rasa kesal terhadap ibu bapa budak tersebut kerana membiarkan anak mereka bermain sehingga ke tengah jalan.

“Mok nyo mampos ko mno xtau lps ank gtu tau dh jln besar. maaf laa terkasar bahasa ckit sbb skit hti”

Baca juga : Akibat Main Phone, Ibu Dan Adik Nyaris Eksiden

Baca juga : Akibat Bersembang Di Tepi Jalan, Rider Terima Padah

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous articleAzhar Sulaiman marah Sophia Albarakbah difitnah besar dilabel pelac*r
Next articleLelaki Ini Memberi Angpau Kepada Pengumpul Sampah – Reaksi Mereka Sangat Teruja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here