in

Terhidu Bau Bangkai, Suami Isteri Tidak Sangka Benda Aneh Ini Boleh Dimakan

sinetronmalaya.com Terhidu Bau Bangkai Suami Isteri Tidak Sangka Benda Aneh Ini Boleh Dimakan fff

Satu pasangan suami isteri, Terry Driscoll dan Stephanie Slann terhidu bau yang sangat busuk dan kemudiannya mereka telah menemui benda pelik berwarna merah yang disangkakan mereka alat permainan anjing. Tapi apa yang peliknya adalah benda itu mengeluarkan bau yang sangat busuk seperti bau mayat.

Oleh sebab itu, mereka berdua berasa pelik dengan benda tersebut dan melaporkan penemuan itu kepada Buckinghamshire and Oxfordshire Wildlife Trust (BBOWT).

“Ketika mula-mula saya melihat kulat itu, saya sangkakan ia adalah permainan anjing dan pada masa yang sama mengeluarkan bau yang sangat busuk” -kata Terry

Baca lagi: Aneh! Ular Berkepala Dua Temui Di Afrika

Baca lagi: “Duit RM1 Bertukar Jadi Daun..” – Rider Demam Seminggu Lepas Alami Penghantaran Yang Aneh

sinetronmalaya.com Terhidu Bau Bangkai Suami Isteri Tidak Sangka Benda Aneh Ini Boleh Dimakan bbb

Rupanya benda tersebut merupakan sejenis kulat yang sangat jarang ditemui di United Kingdon (UK) dan dikenali sebagai clathrus ruber. Penemuan tersebut merupakan kali keenam spesis kulat tersebut ditemukan di UK.

Ciri-ciri kulat clathrus ruber itu adalah ianya mengeluarkan bau yang sangat busuk seperti bangkai hingga menyebabkan lalat turut menghurungi dan spora tersebar.

sinetronmalaya.com Terhidu Bau Bangkai Suami Isteri Tidak Sangka Benda Aneh Ini Boleh Dimakan mmm

Walaupun sangat jarang ditemui di United Kingdom, malah kulat itu banyak tumbuh di selatan Eropah. Selain itu, kulat clathrus ruber ini juga boleh dijadikan makanan walaupun baunya busuk.

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: SAJA

Avatar of Nur Hanim

Written by Nur Hanim

Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sinetronmalaya.com helmet laj

“Beli Helmet Berharga RM86,000. Siap Bayar Cash Tu”-Harga Helmet Boleh Beli Kereta Vios Bayar Cash

sinetronmalaya.com Gadis Cantik Ini Niat Nak Sedekah Makanan Kepada Gelandangan Sekali Kena Tengking Sampai Terjatuh

Gadis Cantik Ini Niat Nak Sedekah Makanan Kepada Gelandangan, Sekali Kena Tengking Sampai Terjatuh