Home Viral Siti Jamumall Dikecam, Tunjuk Aksi ‘Terbaring’ Tunggu Giliran Di Hospital Swasta

Siti Jamumall Dikecam, Tunjuk Aksi ‘Terbaring’ Tunggu Giliran Di Hospital Swasta

163
0

Menerusi perkongsian klip durasi pendek ini disiarkan oleh akaun Tiktok jamumalldotcom, dan telah ditular baru-baru ini.

Dalam video klip ini menunjukkan di mana seorang wanita yang dikenali sebagai Siti JamuMall berada di hospital swasta yang mengatakan bahawa beliau sudah menunggu giliran selama 2 jam. Namun reaksi beliau terbaring di kerusi menunggu telah mendapat kecaman ramai serta mendapat kata-kata yang negetif diruangan komen.

Netizen turut memberi komen mengenai situasi ini, mengatakan beliau perlu bersikap sabar menunggu kerana terdapat ramai lagi pesakit di dalam sana. Ada juga yang menjadikan ia sebagai bahan lawak diruangan komen. Netizen juga mengatakan bahawa sama sahaja hospital swasta mahupun kerajaan perlu menunggu di luar antara lama atau cepat sahaja. Perkongsian video klip di Tiktok ini telah mendapat sambutan orang ramai sebanyak 625.5K penonton, 10.5K sukaan dan 439 komen.

Baca lagi: “Kat Hospital Pun Boleh Buat Kenduri Ye”-Open House Dalam Wad Buat Netizen Terhibur

Baca lagi: “Founder suka tipu masuk hospital, kan ramai dah tak percaya…” – Netizen

Lihat klip durasi pendek reaksi beliau dibawah:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat apa juga kata orang ramai:

@Yusni Saari: masa sakit haritu…menagis tersedu sedu….sekarang sudah baik kembali seperti asal….

@мιѕzуαуα: sabo sis..kite kena ingt bukn kite sorg je sakit kt situ rmai lagi yg sakit still bole sabar menunggu

@Kyna Mohd Idris: swasta ke kerajaan ke dua2 sama ramai pesakit.. sy masa anak demam panas bwk g swsta pun xblh msuk sbb katil da penuh.. kena g kerajaan jgk..

@fieeeeee : aku pun mcm ni jgk tp aku sakit sgtla. dgn dia jab ubat tahan sakit , so aku taktau nak habaq aku di alam mana. bergelimpangan tp ada bapak aku la jgk

@am: Nak jalan 1 nomber seminit bukak hospital sendiri laa hospital sakit tekak sbb selalu jerit

@sweetvirgo: Jerit lah mcm selalu dalam live tu…mesti cepat dpt jmpe doktor….x yah tggu nombor…

@AweStoreBundle: baru satu jam.. kita patah jari kt gomen hosp… Dr pg tunggu, maghrib baru dpt masuk wad.. operate lak ari ke 4..

@JangBoy: sabar akak…biasa lah tu sudah nama hospital swasta ramai orang kan..

@Norshafika Azlan: Nak tergelak tidur atas kerusi mesti orang hospital pandang baring

PERHATIAN: Pihak Rose Biru tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous articleAkhirnya Terbongkar Kenapa Harga Muntah Paus Cecah Jutaan Ringgit, Ini Sebabnya..
Next article“Mira Special Sikit” -Netizen Serang ‘Live’ View Chin, Jadi Bahan Lawak Di Ruangan Komen
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here