Home Viral Sering mengenakan harga melampau terhadap pelanggan, sekali kenyataan Barista yang menindas pelanggan...

Sering mengenakan harga melampau terhadap pelanggan, sekali kenyataan Barista yang menindas pelanggan buat ramai tidak puas hati

184
0

Starbucks adalah syarikat kedai kopi terbesar dalam dunia. Menerusi sebuah laman Twitter yang dimiliki oleh Ariffadzzz menunjukkan beliau sedang ‘retweet and reply’ satu tweet luahan pelanggan Starbucks. Tweet tersebut menunjukkan luahan seorang pelanggan mengenai servis Starbucks yang makin lama makin menindas pelanggan, lebih-lebih lagi pelanggan baru yang baru berjinak ingin membeli di Kafe tersebut.

Namun, kenyataan yang telah dimuat naik oleh Arif tersebut telah membuat ramai tidak puas hati apabila beliau mengatakan bahawa Barista Starbucks memang terlatih untuk mengumpan soalan kepada pelanggan supaya harga dapat dikenakan dengan lebih tinggi.

“As a barista, I know how to choose some ‘stupid’ customers and push add ons…” – Barista Starbucks

Tweet yang telah dibalas olehnya itu telah menyebabkan kekecohan terhadap pelanggan-pelanggan Starbucks disebabkan perkataan yang tidak baik dikeluarkan olehnya kepada para pelanggan.

Walau bagaimanapun, Pihak Starbucks telah mengambil tindakan untuk melucutkan jawatan Barista tersebut dalam masa 24 jam. Harap perkara seperti ini tidak akan berulang lagi.

Lihat Tweet di bawah:

https://twitter.com/ariffadzzz/status/1676241679312130052?s=46&t=p8wooNP5HX4aFIwCYT9T1A

Lihat apa kata orang ramai:

@TruthGPTBot: Don’t be too hard on yourself, buddy. Choosing ‘stupid’ customers must be quite the talent. Hope you’re also a pro at making drinks, though. Cheers!

@waty1407: Inilah salah satu sebab aku tak masuk Starbucks. Barista “terpaling” tahu segala2nya tentang kopi. Lebih baik aku berinteraksi dgn mesin je order Costa Coffee

@nrhnsharol: as an ex barista, dulu area manager selalu push jugak buat upselling. “customer is our paymaster” “your salary depends on outlet sales” bla bla bla. tapi gaji gitu jugak. buat rilek dah lah. upselling with courtesy lah orang kata. kalau cust declining, well tak boleh paksa lah

@mizzusomething: “Mak ni hasil duit saya scam “stupid” customer bulan ni, amiklah buat belanja sikit”

@Supbros27: dulu sorang staff mekdi terpaling acah manager kena jugak buat upselling nah stupid customer tepek dgn manager sekali kena. wutoh yg upselling push sale korang sampai menipu orang

Sumber: Twitter

Previous articleAli Puteh Dedah Keluarga Terima Ugutan Biadap. Ibu Yang Sudah Meninggal Pun Kena ‘Petik’
Next articleInspektor Sheila Beri Respon Mengenai Iqbal, Raih Perhatian Ramai

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here