in ,

“Seminggu Hilang RM XX,XXX…”-Luahan Gadis Ditipu Scammer, Hilang Semua Duit Dlm Acc

SinetronMalaya.ComScammer

Kita sering mendengar cerita di mana terdapat beberapa orang yang telah ditipu oleh pekerjaan yang dapat menjana duit dengan mudah. Jika dilihat modus operandi mereka adalah sama iaitu dengan memberikan duit pada awal task kemudian pada task seterusnya pasti mereka akan menipu dengan suruh membayar duit keahlian.

Menerusi tiktok @fyqaazainol di mana dia telah menceritakan bagaimana dia telah ditipu dengan bisnes yang dapat menjana duit dengan mudah. Pada awal task, pihak sana telah memberikan duit setelah dia selesai melakukan task pertama. Begitu juga dengan task yang kedua, Apabila dia hendak meneruskan task yang ketiga, dia baru tersedar bahawa dia sebenarnya telah ditipu di mana pihak sana menyuruh untuk membayar jumlah yang ditetapkan jika ingin mendapatkan duit yang telah dilaburkan.

Lihat penjelasan penuh di bawah :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat juga komen warganet :

@Uwais Al-Qarni: Tq sebab share so ramai dapat belajar…dari pendam…semoga di murah kan rezki….

@TUAH : Aku baru ja buat. Tapi aku tak buat yg berbayar punya task tu aku buat yg free. Banyak gak aku collect. Last2 dia kick aku

@Azwa Suhaimi : Doa org yg teraniaya insya Allah akan Allah Makbulkan.. Soo doa byk2 buat Solat Hajat .. semoga Allah Limpahkan Rezeki yang Lebih besar buat awak

@Dieylakunafa.my : Sama macam part time shoppee..Modus operandi dia sama jer..Mmg once kita dah sebut xboleh bayar or stuck payment scammer xkn pulang dah duit tu..

@bigheartbella : pernah kena scam mcmni, tapi tu task subscribe youtube, semoga yang lain dapat ambil iktibar

@Maeshop : I join jgk partime2 ni tapi like kat google maps.tpi x join yg bebayar.tapi nnti kena kick lah.sementara tak kena kick tu ikut je task tak bayar .

@Madamiey Arts Studio : Kdg2 kite buat part time kita buat kije sungguh2.Bkn sbb kite bodoh. Tp org amik kesempatan atas kpcayaan sikap lurus kita buat kije dmi side income.

Sambungan cerita boleh dilihat di tiktok @fyqaazainol dimana terdapat part 2 sambungan video di atas tadi.

Baca juga : “Malaysia Syurga Scammer” – Guna Modus Operandi Sama, Dah Bank In, Lesap

Baca juga : Seorang Doktor Mangsa “Love Scam”Rugi Hampir RM94,000,

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Avatar of Nur Elisha

Written by Nur Elisha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SinetronMalaya.ComTempe

“Baru Tahu Tempe Boleh Dimakan Mentah”-Gelagat Adik Makan Tempe Curi Perhatian

sinetronmalaya.com kj sd

“Pengumuman Penting Dari KJ..Sah Join Parti Baru”-Ayat Last Tu Buat Ramai Terkejut