Home Hiburan Selepas Ditegur Menteri, Kini Giliran Iesya Toh Bersuara Mengenai Isu Babak Panas...

Selepas Ditegur Menteri, Kini Giliran Iesya Toh Bersuara Mengenai Isu Babak Panas Zulariffin

320
0

K3coh di media sosial mengenai satu video yang memaparkan aksi p4nas dalam satu drama yang pada mulanya dimuat naik oleh pelakon terkenal Zul Ariffin.

Menteri Hal Ehwal Agama Menegur

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Senator Datuk Idris Ahmad menegur ‘babak panas’ tersebut yang dilihat sebagai melampaui batasan Islam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iesya_Toh 2 (@iesyatoh2)

Malah, katanya drama berkenaan akan ditayangkan pula pada bulan Ramadan yang ditungu-tunggu oleh seluruh manusia yang beriman bagi mengejar takwa.

Iesya Toh Turut Menegur Zul Ariffin

via Instagram Zul Ariffin
via Instagram Zul Ariffin

Ramai yang terkesan akan video tersebut termasuklah Iesya Teoh. Tulisnya diruangan komen Zul Ariffin menunjukkan bahawa di tidak setuju dengan adegan tersebut kerana seolah membuka aib sendiri.

Kite semua ada a1b yang Allah tutvp. Jangan bangga tayang kan sesuatu yang ditentang oleh Allah SWT. Allah yang Satu. Dunia ini sementara. Sentiasa beringat.

Netizen Turut Bersetuju

via Instagram Zul Yahya
via Instagram Zul Yahya

Bukan itu sahaja, ramai lagi pelakon dan netizen turut merasakan kurang senang dengan adegan tersebut atas faktor kesesuaian umur dan negara Islam. Terbaru Zul Ariffin telah memadam video tersebut di laman Instagram miliknya.

Sumber: Murai

Previous articleBiodata Zul Ariffin Dan Siti Hariesa, Pelakon Sedang Hangat Diperkatakan Kini
Next articleSiti Nordiana Kongsi Perasaan Dapat Mendaki Gua Hira
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here