Home Dunia Sedih ! Wanita Sempat Lahirkan Bayinya Sebelum Maut Tersepit Ketika Gempa Bumi...

Sedih ! Wanita Sempat Lahirkan Bayinya Sebelum Maut Tersepit Ketika Gempa Bumi Di Syria

150
0

Seorang ibu mengandung yang terperangkap di bawah bangunan runtuh di Aleppo, Syria, selepas gempa bumi dahsyat Isnin lalu melahirkan anaknya di bawah runtuhan tetapi meninggal dunia sebelum pekerja penyelamat dapat menghubunginya, lapor aktivis tempatan. Bayinya yang baru lahir diselamatkan oleh pekerja penyelamat.

Baca juga : Gempa Bumi Berskala 7.9 Magnitud, Tiada Rakyat Malaysia Yang Terkorban

Baca juga : Burung Kencang Berkicauan, Anjing Melolong Beri Amaran Petanda Sebelum Gempa Bumi Di Turkiye

Kematian di Syria dan Turki akibat gempa bumi 7.8 besar dan beberapa gegaran susulan pada Isnin mencecah 5,000 pada Selasa, dan Pertubuhan Kesihatan Sedunia berkata ia adalah “berlumba dengan masa” untuk menyelamatkan orang yang terperangkap dalam runtuhan dalam keadaan sangat sejuk.

Syria, yang sudah mengalami krisis pelarian selepas 12 tahun perang saudara yang kejam, menghadapi kesukaran tertentu. Kawasan yang paling teruk terjejas oleh gempa bumi terbahagi antara wilayah yang dikuasai kerajaan, dikawal oleh Presiden Syria Bashar al-Assad, dan wilayah yang dikuasai pembangkang, yang bersempadan dengan Turki dan dikelilingi oleh tentera kerajaan.

Lihat video di bawah :

@voicis

A kurdish women gave birth while she was trapped in rubble. Mother died, baby was saved #syria #turkey #earthquake #helpturkey #helpsyria

♬ original sound – Naseel Voici

Sumber : CBS News

Previous articleSkali Pandang Mcm Anak Naga, Haiwan Aneh Ini Rupanya Spesis Cicak!
Next article“Kena Jackpot Bah Tu” – Beli Kari Ayam Dalam Tin Yang Keluar Kepala Ayam

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here