Home Netizen “Sedapnya suara, boleh pergi jauh budak ni” -Netizen

“Sedapnya suara, boleh pergi jauh budak ni” -Netizen

218
0

Menerusi perkongsian klip durasi pendek ini disiarkan oleh akaun Tiktok fh.tiya, dan telah ditular baru-baru ini.

Dalam video klip ini menunjukkan seorang guru wanita membuat satu klip durasi pendek di mana pelajarnya yang sedang menyanyikan lagu berjudul ‘Memori Tercipta’ oleh penyanyi aslinya iaitu Shila Amzah di dalam dewan sekolah. Nyanyian beliau telah menarik perhatian ramai dan mendapat sambutan dari para penonton.

Netizen turut memberi komen mengenai nyanyian pelajar ini, mengatakan nyanyian beliau sememangnya merdu dan lunak. Ada juga yang meminta pelajar ini memasuki uji bakat nyanyian setelah habis pembelajaran. Nyanyian pelajar ini juga telah mendapat pujian ramai yang mengatakan beliau berjaya menggunakan ton suara yang sama seperti Shila Amzah. Perkongsian video klip di Tiktok ini telah mendapat sambutan orang ramai sebanyak 595.5K penonton, 48.8K sukaan dan 1269 komen.

Gurunya juga menulis kapsyen seperti dibawah:

“Cikgu yang tak boleh move on dengar suara pelajar”

Baca lagi: “Fuh Suara Pengantin Setaraf Penyanyi, Kenduri Dah Macam Konsert..” – Netizen

Baca lagi: “Dah La Suara Sedap. Handsome Pulak Tuu”-Nyanyian Budak Penjual Buah Tarik Perhatian

Lihat klip durasi pendek nyanyian dari pelajar ini:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat apa juga kata orang ramai:

@Myzan_: Sedap suara , boleh pergi jauh ni . Cuma kene jaga tempo sikit , yg lain superb

@christinysweet: SUTAMA is one of the best school..prnh praktikal di seklh ni dulu.Mostly the students very talented and cgu2 pun sgt2 best.

@RositaDedek83: wahh. merdu suara pelajar ni. sedihh..kalau ada saya sana comform menangis

@oshien_fina: AllahuAkbar sampai ke hati dik awk nyanyi..sedapp lembutt jerr dgr..

@irfanUngai: terbaik suara sedang menhayat habis…hadir diri

@TieZainol: sedap suara adik ni…….nnti leh cungkil bakat kt ATNM

@athirahjamaluddin: kenapa lahhh kat sekolah dulu sound system tak gini..best betui

@: Boleh pergi jauh adik nie.. Teruskan asah bakat nyanyian ye dik..

@annazman_2012: Mmg berbakat.Bukan senang nk. menyanyi tone Shila Amzah

@MRSARZ: sdpnya suara….macam dgr suara penyanyi pro..kalau tutup mata..ingatkan artis

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous article“Mcm Mana Rakyat Nk Ikut Law, Kalau Ada Jenis Mcmni”-King Langgar Kereta Polis
Next articleMat Sabu Dilihat Memakai Stokin ‘Star Wars’ Semasa Mesyuarat Kedutaan AS
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here