Home Isu Semasa “Saya guna untuk perubatan, tolong bezakan…” – Yassin bengang didakwa isu dadah

“Saya guna untuk perubatan, tolong bezakan…” – Yassin bengang didakwa isu dadah

111
0

Baru-baru ini tular apabila Yasin Sulaiman iaitu penyanyi 90-an itu ditangkap dan didakwa dengan kes dadah. Penyanyi tersebut juga turut mengatakan bahawa beliau mengambil dadah tersebut untuk perubatan dan bukannya suka-suka.

Menerusi satu klip video di akaun Tiktok milik memes.puaka menunjukkan beliau telah ditemu bual oleh sidang media tengahari tadi. Klip video tersebut yang menunjukkan Yasin turut menyebut nama Ameng Spring. Yasin mengatakan beliau tidak boleh mendengar kenyataan yang dikeluarkan oleh Ameng kerana Ameng tidak tahu mengenai Cannabis perubatan.

Rata-rata netizen mengatakan Yasin sangat petah berkata-kata semasa membuat sidang media. Ada juga yang mengatakan selepas ini, akan lebih ramai yang akan menggunakan alasan “perubatan” untuk mengambil dadah. Ada juga yang turut setuju dan percaya dengan kenyataan yang diberikan oleh Yasin tersebut.

Klip video tersebut mendapat sambutan hangat dan mempunyai sebanyak 100K tontonan, 5K sukaan dan 100 komen. Jangan lupa komen yang baik-baik.

Lihat klip video di bawah:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @cepatberita

Lihat apa kata orang ramai:

@DaniA: bahaya..nanti bila check positive, bagi alasan utk tujuan perubatan. Padahal nak elak diri je. Lagi2 golongan yg berduit. Sangat berisiko.

@Boss_Nazz56: kau dok dlm tu ambik ganja gak ke? sihat elok je x ambik ganja dlm lokap tu

@MLBB UPDATE: sakit jumpa doktor . bukan buat penyelesaian sendiri . kalau gitu macam mana yg dah berlayar sebab ganja . hukuman yg dia orang kena tu nak claim cne

@syafiqsariff: sbb dia sorg ni bertambah nnt yg cuba ketagih..dh salah tu ttp salah..yg problem dia knpe tanam pokok..sakit jmpe pakar

@AwinnSulaiman: tapi masalahnya pokok yg kau bela kt rumah jenis pokok buat stim. beza lah broo

@faizal: yasin ni amik berlebihan agaknya lebih dri doktor..mmg ada kebenaran tapi dh berlebih nk cerita panjang..

@ahmadfaisal8848: berapa byk remaja dah hancur dgn natang ganja ni weii..mula² ganja pastu meleret ke dadah lain..hmm abg aku smpi la ke kwn aku mula dari ganja..hancur

Sumber: Tiktok, Wiki

Previous article“Semua Badan Nampak..” – Akhirnya Polis Bersuara Pasal Kamera Tersembunyi Dalam ‘Fitting room’
Next article“Sudahlah letakkan emosi, jatuh hukum sampai mahu boikot…” – Shuib jelaskan isu sokong Syamsul kahwin lagi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here