Home Kisah rakyat Ramai Sebak Lihat Anak Kecil Tidur Atas Kotak Tepi Jalan – “Mana...

Ramai Sebak Lihat Anak Kecil Tidur Atas Kotak Tepi Jalan – “Mana Mak Bapak Dia..”

199
0

Menerusi halaman tiktok, tular satu video kongsian @abbehae di mana dia merakam seorang anak kecil terbaring tidur di tepi jalan. Dia hanya tidur beralaskan kotak membuatkan ramai sebak. Menurut video itu, ibu adik itu berada di hospital manakala bapanya pergi ke ‘kursus panjang’ di Kajang.

Ramai sebak melihat keadaan adik itu dan mengharapkan ada pihak yang akan membantu. Ramai juga ingin memberikan sumbangan kerana tidak sampai hati melihat anak kecil hidup susah sebegitu sekali.

“Ibu bapa boleh pilih untuk ada anak atau tidak, anak tidak boleh siapa ibu bapa mereka. Jadi jagalah mereka sebaiknya..”

Klik Di Bawah Untuk Lihat Video Penuh

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Jom Tengok Apa Kata Netizen

@yymira: selalu ank mcm ni,ckup senang bela,dan kdg kdg tu allah bg cerdik..ank kita yg ckup mkn pakai jenuh nak ketuk

@Hafizy Hamsan: Tiap kali tengok video ABBEHAE…Air mata jantan saya akan mengalir…pilu tengok kehidupan jalanan lagi lagi kanak kanak kecil yang tidak tahu apa2..

@Shazeskin: saya ni 11tahun xda ank, kalau xnak bg saya, ya allah peluk laa ank ni dgn kaseh sayangmu ya allah, lindungilah dia ya allah

@Hufaidah Abu Samah: assalam abbe, klu ada bdk laki ke, baby laki blh x sy nak sorg. nak jaga, sy da 10tahun xda ank lg.

@Adek_abang99: “ank x blh pilih ibu bapanya tp ibu bapa blh pilih utk jd ibu bapa yg baik utk ank2 atau tidak” semoga anak ni sentiasa dlm jagaan dn lindungan Allah

@fazilah: ada org siap IVF utk dptkan sorg ank!!!

@myhanibee: YaAllah dari gaya tidur pun dah comel. sedihnya biar dia tidur macam tu berlapikkan kotak je..merasakah dia katil atau tilam yg empuk?!

@billy the kid: aduiii kesian anak dibiarkan gitu… terima kasih tuan kerana prihatin…semoga diberikan kesihatan selalu

@🦖: Yaa Allah kasian nyaa…ank sy tetdo atas lantai kt rumah pun hati aku dah sedih.. Apa tah lagi tgk mcm nie.. Sedihnya

@ABBEHAE: Mak dia dah keluar hospital..Masa ni bapak dia tak pergi kursus lagi. Selang sehari lepas tu bapak dia gi kursus jangka panjang kat kajang

@nurdiyanahusaini: allahu, semoga ank ini dlm pnjagaan allah.

Ya Allah sedihnya tengok adik ni. Moga ada yang dapat menolong, sebak min tengok anak kecil macam tu tidur di atas kotak..

Sumber tiktok dan Instagram

Previous article“Aku Harap Kucing Aku Tak Tengok Video Ni”-Kucing Pun Dah Pandai Bukak Tingkap
Next article“Suara Dia Betul-Betul Sebiji Macam Arwah Saleem..” – Nyanyian Lagu Hakikat Sebuah Cinta Buat Ramai Sebak

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here