in

Nelayan Temui Ikan Kerapu Seberat 160kg, Brjaya Ditangkap Di Perairan Marine Farm

sinetronmalaya.com Nelayan Temui Ikan Kerapu Seberat 160kg Brjaya Ditangkap Di Perairan Marine Farm aaa

Sekumpulan Nelayan telah berjaya menangkap seekor ikan kerapu gergasi seberat 160kg diperairan Marine Farm yang berjarak kira-kira 100 batu nautika dari Labuan.

Menurut penduduk yang dikenali sebagai Dullah Latif, telah mengarahkan pekerjanya perairan Marine Farm pada pagi sabtu untuk memancing dan disitu mereka telah dikejutkan dengan kemunculan kerapu gergasi atau lebih kenali sebagai ‘keratang’ oleh penduduk tempatan.

Baca lagi: “Bukan Pukat,Bukan Ikan Tapi Gorgon Sbnrnya”- Nak Tangkap Ikan Tertangkap Buaya

Baca lagi: “Kami Beli 10Kg Ikan Segar Untuk Jamu Kucing2 Jlnn”- Ucpn Terima Kasih Dari Rescuer Kucing

sinetronmalaya.com Nelayan Temui Ikan Kerapu Seberat 160kg Brjaya Ditangkap Di Perairan Marine Farm sss

Ikan kerapu gergasi yang telah berjaya diperoleh mereka itu dianggarkan berukuran lebih kurang 2.1 meter panjang. Menurut nelayan tempatan, ikan kerapu gergasi ini biasanya boleh hidup sekitar 30 hingga 50 tahun.

Salah seorang nelayan tempatan itu juga mengatakan:

“Selepas lebih 30 minit bergelut dengan joran, akhirnya barulah kelibat ikan itu kelihatan di permukaan dan sebaik sahaja mereka nampak ikan tersebut, mereka menjerit kegembiraan dan mulanya tidak sedar betapa sukar untuk membawa ikan itu naik, tiga orang diperlukan untuk menaikkan ikan itu ke dalam bot”

sinetronmalaya.com Nelayan Temui Ikan Kerapu Seberat 160kg Brjaya Ditangkap Di Perairan Marine Farm bbb

Menurut Dullah, ini bukan kali pertama mereka mendapat habuan besar, 2 tahun yang lalu iaitu pada Februari 2019, mereka pernah menangkap ikan seberat 241kg yang dijual pada harga Rm13,225 dan kemudian mereka juga memperoleh tangkapan ikan seberat 165kg dan 135kg.

Ikan kerapu gergasi ini juga telah dijual kepada pihak restoran makanan laut, Fishermen Harbour Restaurant di Paragon dengan harga Rm8,000.

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: SAJA

Avatar of Nur Hanim

Written by Nur Hanim

Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sinetronmalaya.com Hampir Tak Perasan Pemilik Rumah Temui Ular Sawa Dlm Kolah aaa

“Hampir Tak Perasan” -Pemilik Rumah Temui Ular Sawa Dlm Kolah Air

sinetronmalaya.com ejen.sns

“Henti Guna Ejen Ambil Pekerja Asing”-Dato Seri Anwar