Home Kehidupan Myvi Eksiden Terbabas Langgar Tiang Telekom, Abg Grab Serba Salah Nak Tolong

Myvi Eksiden Terbabas Langgar Tiang Telekom, Abg Grab Serba Salah Nak Tolong

133
0

Lagi kes kemalangan yang melibatkan Myvi. Jika dilihat, kenderaan yang sering terlibat dengan kemalangan jalan raya pastinya kenderaan jenis Myvi sehinggakan kenderaan tersebut mendapat gelaran ‘King of The Road’.

Baru sahaja semalam tular di tiktok @AdzimZainudin di mana rakaman tersebut diperoleh dari kamera dashcam milik dia sendiri di mana rakaman tersebut telah merakam aksi dimana sebuah kenderaan jenis Myvi terbalik di atas jalan raya. Menurut pemilik rakaman itu sendiri, dia menyatakan bahawa Myvi tersebut terbabas dan telah terlanggar tiang telekom di tepi jalanraya tersebut.

“Myvi terbabas dan langgar tiang telekom..semoga dipermudahkan segala urusan.kita hanya boleh membantu sahaja…tidak kira agama dan bangsa”

Dapat dilihat dalam rakaman dashcam tersebut, terdapat seorang lelaki penghantar makanan iaitu Grabfood yang turut berada di situ. Rata-rata komen lebih tertumpu kepada lelaki tersebut kerana lelaki tersebut seakan-akan ragu-ragu untuk membantu mangsa kemalangan tersebut.

“abg grab mcm teragak agak nak bantu atu tak.”

“Kalo nak tolong tolong lah Bg grab,,lambat sikit takpe asal dah tolong orang,nanti Allah balas Ngan 1000 kebaikan”

“abg grab ” nk tolong ke, nk ambik order dulu ni, hmm ” tu la kesudahan dia”

“dgar kabar abg grab tuh dah jadi patung Kat situ “

“grab tu p hantar ja la makanan tu …geram pulak tercegat kat situ. melanggar etika rider no.13 ( membantu secepat mungkin)”

Lihat rakaman penuh di bawah :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat juga komen warganet :

@Thirteen13 : tak apa abg grab, ada pahala lain boleh dicari.. ada orang dah tolong tu..
tolong hantar makanan orang pn dpt pahala..

@EZsince2014 : abang sempat nasihat adik supaya “behave”

@ijaaddd : park dulu sebelum viral. haih king king

@Ay : Abg grab serba salah je kenapa nie??

Baca juga : “King Taknak Mengalah” – Rakaman Dashcam Tarik Perhatian

Baca juga : “Stupid Grab Malaysia, Bab*…” – Michael Ang mengamuk, sekali ini respon netizen

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous article“Jual Nasi Berlauk Hanya RM3.50 Nak Bantu Orang Ramai”-Pemurah Betul Akak Ni ! Memang Terbaik
Next articleLelaki Ini Beri Tips Cara Nak Elak Disoal Oleh ‘Security’, Bt Rmai Yg Terhibur

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here