Home Viral “Mak Aku Pernah Terkena, Nk Nangis Dia Kt Sana”-Dibuli Seller Di Madinah,...

“Mak Aku Pernah Terkena, Nk Nangis Dia Kt Sana”-Dibuli Seller Di Madinah, Hati2 Ramai Dh Terkena

179
0

Penjual pada masa kini banyak yang menggunakan taktik-taktik kotor demi mencari pelanggan. Mereka kelihatannya lebih agresif ketika menjual di mana ada yang sampai menarik tangan pelanggan supaya masuk ke kedainya. Situasi ini sebenarnya banyak terjadi di negara kita. Bagi mereka yang lemah pastinya akan mudah terpedaya dengan kata-kata penkjual seperti ini.

Baru-baru ini tular satu video di tiktok @fasrol44 di mana rakaman menunjukkan seorang penjual pakaian di Madinah yang menggunakan taktik kotor dalam berniaga. Dikatakan peniaga tersebut dengan selambanya mengambil duit di tangan pelanggan dan apabila disuruh pulangkan balik mereka tidak mahu.

“HATI2 Yg mana ad dekat madinah tu, mesti ramai yg dh terkena Jaga2 jln dpn kedai ni,main tarik2 org paksa org sruh beli pastu ambik duit dkt tgn org,bila mintak pulangkan balik taknak,bila mintak pulangkan elok2 taknak bila dah rakam baru tau nk gelisah,macam ni org berniaga pon ad ke, tolong mintak sebarkan video ini biar sampai dkt pihak berwajib sebelum ramai lagi yg terkena”

Di ruangan komen rupanya ramai juga yang terkena situasi yang sama.

“mak aku pernah terkena. nk nangis dia kt sana. dh la sorang2. kena buli dgn seller sana.”

“hr tu saya kena…bagi 100SR…bli kasut mak 20SR…dia buat x tau xnk pulangkan balance…saya tarik bahu dia…sound terus”

“Penah kena tp ms tu husband yg dia buat gtu , husband cakap “ haram,haram,haram “ trus dia bg balik duit tu”

“Kt sana klu nk beli sesuatu tngok je,jgn tanya2,rsa nk beli btul bru tanya,lepastu tangan msok kocek,dia konon nk salam tapi trus tarik tgn msok kedai”

“rasa cm thu kdai ni..mmg orgnya ksr n siap nk surh bjanji utk beli kt kdai dia.klu xjnji,dia buat muka dgn nada cmtu.geram je”

“Eee I pernah kena macamni!!! Marah gila taktahu nak buat apa. But next time kalau diorang paksa boleh cakap “HARAMM” nanti diorang takut.”

Lihat video di bawah :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat juga apa kata netizen :

@ummi73 : betul kt mekah atau madina sama aje..i kalau nk bg duit cukup2 lh..

@Nrllakma : kena dekat org x ada kesabaran tinggi,mau kena maki kat situ

@ummiSarah : lagi satu…kite blm ckp ok..die da terus masok dlm plastik…bile kite ckp “nnt tgh cari” die kompom akan marah…sy kene mase di madinah…

@HaqsTailor : nasib baik tuan kongsi..sy xpernah taw sb xpernah sampai..doakan sy n fmly sy sampai ke sana satu hari nt

@Nescafe Neslo : Dgn diorg ni kne nada tggi ckit br diorg dgr

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous article“Ingatkan Kita Dh Susah.. Rupanya Ramai Lg Susah”-Pengorbanan Seorg Ibu Buat Netizen Sebak
Next article“Sanggup Jual Beca Sbb Nak Hadiahkan Anak Handphone” -Netizen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here