Home Sedih Kawasan Resort Dipenuhi Tahi Burung, sekali A.Aida Menyesal Lepaskan 50 Ekor Merpati

Kawasan Resort Dipenuhi Tahi Burung, sekali A.Aida Menyesal Lepaskan 50 Ekor Merpati

126
0

Padah melepaskan 50 ekor burung merpati sempena pernikahan anak sulungnya, Resort milik penerbit Dato’ A.Aida akhirnya dipenuhi najis haiwan berkenaan.

Kata Aida atau nama sebenarnya Zaidah Awang, 53, burung yang dilepaskan itu tidak mahu terbang jauh dan masih berkeliaran di sekitar resort miliknya yang terletak di Janda Baik, Pahang.

“Niat saya nak bebaskan burung itu dari terkurung, tak sangka pula bila dibebaskan dia tak mahu pergi tempat lain…” – A.Aida

“Habis sekarang ini Resort saya dipenuhi tahi burung. Burung-burung itu duduk di atas bumbung rumah saya…” – Katanya

Pada Satu yang lalu, A.Aida melepaskan 50 ekor burung merpati sebagai simbolik pernikahan anak sulungnya iaitu Wan Az Aleesa dengan jejaka pilihannya iaitu Zain Azrai Abdul Aziz.

Kata A.Aida, pada awalnya beliau ingin melepaskan 100 ekor burung merpati. Namun, penjual hanya memiliki 50 ekor burung sahaja.

Lihat Posting Instagram di bawah:

Lihat apa kata orang ramai:

@liza: Dato buat satu rumah burung utk burung tu datang dan pergi dgn bebasnya,binatang pun tau Dato seorang yang penyanyang, tu yg tak nk pergi jauh

@ayuputeh: BILA sangat Menyayangi Memang macam tu sisturrrr. Duk luar rumah pun Ok. Asal kan Dekat… sama ler macam yg admire you

@nurul.i: Biasanya klu merpati mmg mcm… If kita lepaskan dia akn stay tempat dilepaskan… So solution nya kena lah bagi makan, kan rezeki dpt bela tp secara terbuka

@iamwriterheart: Cara paling baik guna Gel untuk halau burung merpati tu, sejenis gel yang tidak ada bahan toksik dan tidak merbahaya. Sapu je kat tempat burung merpati lepak, terus dia pergi. Dia tak suka bau gel tu. Cuba tengok dalam shopee

@zurin: Burung2 tu suka duk situ tu sbb tu dia tokse lari jauh tu..,,rezeki tu

@nona: Takpe kak asal kan tak dikurung☺️dia selesa la tu dekat situ

@nlaili: Xpe dato..atleast dia jd penyeri resort dato.. rezeki tu

Sumber: Instagram, Tiktok

PERHATIAN: Pihak Sinetron Malaya tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Sinetron Malaya juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

[redirect url=’https://shope.ee/B03ZpiRcm’ sec=’7′]

Previous articleIsmahalil Menangis, Sujud Syukur Terlepas Hukuman Gantung – “Ini Kasih Allah Kepada Saya..”
Next article“Ira Kazar Dah Hamil?” – sekali Kakak Ira, Melor Kazar Umum Dalam Live Tiktok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here