Home Kisah rakyat Kasih Anak Kepada Arwah Ayah, Adik Ini Beli Simen Di Shopee Dan...

Kasih Anak Kepada Arwah Ayah, Adik Ini Beli Simen Di Shopee Dan Bina Kubur Ayahnya Sendiri

143
0

Menerusi halaman tiktok, tular satu video akhmar Salehudin di mana dia merakam seorang adik kecil yang sedang menziarah kubur arwah ayahnya. Apa yang menarik perhatian ramai ialah adik tersebut membina kubur ayahnya sendiri. Menurut adik itu, dia mengambil masa selama 20 hari untuk siapkannya. Dia juga membeli simen di Shopee dan mengambil pasir dibelakang kawasan perkuburan.

Menurut pemilik video, adik tersebut membina kubur tersebut bagi nampak sama seperti kubur orang lain. Klip video tersebut mencecah sebanyak 500 ribu tontonan dan 50 ribu sukaan. Ramai yang sebak dan terharu dengan ketabahan adik ini membina kubur ayahnya sendiri.

“niat dia nak cantikkan kubur arwah ayah dia sama macam kubur orang lain. tahniah dik, awak memang anak yang baik..”

Klik Di Bawah Untuk Lihat Video Penuh

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Jom Tengok Apa Kata Netizen

@zuhin: niat dia nk cantik kan kubur arwah ayah dia sama mcm kubur org lain..tahniah dik, awk mmg anak yg baik

@BangCik Nizam | Random Content: boss…kena sampaikan pada dia tentang binaan atas kubur… mungkin dia tak tahu..

@Noor20Hanis: harap jgn ada yg berkata ksar kt adik ni sbb dia bina gitu,nk tegur biar laaa dgn kata2 smngt dan nasihat agr dia igt smpai bila2

@Akulahruby: kasih pada ayah. semoga menjadi ank yg soleh.

@rubysyazwani: al fatihah,untuk arwah abg amat.

@abzal: x pa bengkok2 yg penting niat adik tu iklas.anak yg baik

@Azhar Mohamad: Yg komen reramai dalam ni, apa kata meh kita buat collection n bagi sumbangan kat adik ni modal beli kepok.

@Mohdasrimohdasri Mohdasri: alhamdulillah..sejuk perut ibu mengandung 🥺🥺😭… berjaya arwah bapaknya mendidik anaknya… Al-Fatihah dibaca buat arwah..

@Y I E N D U W🧸🦋: Sy terkjut abg tu cakap “tngok budak besar nhe pun boleh buat kubur sendri”😂nasib baik ada ckp “utk bapak dia”dihujung

@Fionatorres11: Alhamdulillah…syukur ayah dia ada anak sebaik dia…

@nina: masya allah..moga mnjadi ank soleh dan diberi kesihatan yg bqik ye nak…

@just wan: ya Allah 😭 ank yg soleh..mga adik d prmdahkn urusan dnia akhirat

@💓kektus tak berduri.D115: semoga Allah permudahkan segala urusan dan dimurahkan rezeki adik

Moga dipermudahkan urusan adik ini. Mesti arwah ayah dia bangga ada anak sebaik ni. Moga arwah ayah adik ini ditempatkan di kalangan orang yang beriman.

Sumber Tiktok dan Instagram

Previous articleHebat !!! Budak Umur 11 Tahun Viral Bina Kubur Ayahnya Sendiri
Next article“Main Pasir Macam Main Salji”-Video Sekumpulan Aunty-Aunty Pergi Melancong Raih Perhatian Ramai

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here