Home Kehidupan “Jual Nasi Ayam Dengan Hanya RM4”-Tak Takut Rugi, Yang Penting Semua Mampu...

“Jual Nasi Ayam Dengan Hanya RM4”-Tak Takut Rugi, Yang Penting Semua Mampu Beli

388
0

Seorang pemilik gerai nasi ayam di Bentong, Pahang menawarkan sepinggan nasi ayam dengan harga RM4 sahaja, berserta semangkuk sup.

Harga ini lebih murah daripada inisiatif Menu Rahmah RM5 kerajaan.Pemiliknya, Zeng, telah berkecimpung dalam industri makanan selama lebih sedekad dan mempelajari kemahirannya daripada tukang masak daging panggang di Tampin.

Baca juga : “Wahh !! McD Pun Sekarang Dah Ada Hidangan Menu Rahmah”-Jom Tengok Apa Menu Nya

Baca juga : “Menu Rahmah Serendah RM2 Kini Terjual Di Vending Machine”-Inisiatif Menarik Bantu Golongan Memerlukan

Walaupun harganya murah, Zeng memberi jaminan kepada pelanggan bahawa dia tidak berkompromi dengan kualiti makanannya dan berjaya mengaut keuntungan kecil.

sinetronmalaya.com nasi gv

Zeng berkata bahawa ramai orang ingin tahu tentang bagaimana dia boleh menjual nasi ayam pada harga yang begitu rendah, dan dia menjawab bahawa ia adalah margin keuntungan yang kecil tetapi jumlah yang tinggi, hanya cukup untuk tidak kerugian wang.

sinetronmalaya.com naso gb

Pada hari biasa, Zeng menjual sehingga 18 ekor ayam, dan pada hujung minggu dan cuti umum, dia boleh menjual sehingga 25 ekor. Selain nasi ayam, Zeng juga menawarkan daging babi panggang dan barbeku pada harga yang lebih tinggi sedikit. Dia mempunyai seorang pembantu untuk membantu dengan makanan dan pembungkusan untuk mengurangkan kos.
Hasratnya di sebalik menawarkan sepinggan nasi ayam dengan harga yang berpatutan adalah untuk membantu pelanggan berpendapatan rendah yang bersusah-payah untuk membeli makanan yang berpatutan. Dia percaya bahawa setiap orang berhak mendapat hidangan yang enak, tanpa mengira status kewangan mereka.

 

Sumber : Chinesepress

Previous article“Tak Sedar Dah Mengalir Air Mata, Sebak Dengar Sharul Nyanyi Lagu Ni..” – Netizen
Next article“Pengguna Berang MRT Buat Hal”-Padahal Baru Seminggu Dilancarkan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here