Home Semasa “JKM Sampai Terus Celik Ekk..”-Operasi Pembasmian Aktiviti Pengemisan Di Sekitar Kuala Lumpur

“JKM Sampai Terus Celik Ekk..”-Operasi Pembasmian Aktiviti Pengemisan Di Sekitar Kuala Lumpur

32
0

Beberapa hari yang lepas Jabatan kebajikan Masyarakat telah mengadakan operasi pembasmian aktiviti pengemisan di sekitar bandaraya Kuala Lumpur. Sebahagian pengemis pendatang asing telah berjaya ditahan oleh pegawai Jabatan Kebajikan Masyarakat (JPN) dalam Operasi Pembasmian Aktiviti Pengemisan tersebut.

Laju pulak pengemis ‘buta’ ni berjalan lepas kelibat Jabatan Kebajikan Masyarakat berkeliaran di sekitar kawasan Kuala Lumpur . Semalam pihak JKM melakukan Operasi Pembasmian Aktiviti Pengemisan di sekitar Kuala Lumpur.

Dalam operasi tersebut, tular sebuah video di halaman tiktok di mana seorang lelaki yang memakai tongkat dikatakan sedang lari daripada operasi tersebut. Video tersebut telah menarik perhatian netizen dan bermacam-macam komen yang menghiburkan dikeluarkan oleh netizen di ruangan komen.

“jkm smpai terus celik ekk..laju2 nak ke mana tu..”

“nak ke bazar ramadan. beli juadah brbuka. dah lmbat katanya.tkot me celik abis.eh² bkn me celik.me celop”

“Alhamdulillah hasil derma korang mata pakcik ni dh pulih semula”

“Akhirnya berkat sedekah..terus pulih mata beliau”

Baca juga : Dua Lelaki Mabuk Lagak Samseng Halang Bas Sewaktu Operasi, Akhirnya Ditahan Polis

Baca juga : “Allahuakhbar, Kembang Tekak” – Operasi Bersepadu KKM Temui Kedai Kotor

Lihat video di bawah :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat juga komen netizen :

@alva anie collection : warga asing tk ada Pulak nak di benteras kegiatan meminta sedakah

@lara : kalo kt kl ramai warga asing..mengemis ni dh cm 1 pkerjaan dorg..dorg bgerak sescara solo atau bkumpulan/sindiket..

@Perjuangan Ku : diharap pihak berkuasa sentiasa pantau

@soraamy : bagi la duit lagi kat dia org nih..huhh

@Arif1908 : dia dh hafal jalan tu..so dia konfiden dgn haki dia..

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous article“Takpe Kita Bukan Nak Naik Flight”-Cikgu2 Sekarang Pun Makin Kelakar
Next article“Punyalah Ramai Cucu, Sampai Tersasul Tersalah Sebut Nama”-Telatah Nenek Tak Ingat Nama Cucu Cuit Hati Warganet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here