Home Viral “Jangan Jadi Artis Jahil Pergilah Mengaji, Cara Berfikir Dia Amat pendek…” –...

“Jangan Jadi Artis Jahil Pergilah Mengaji, Cara Berfikir Dia Amat pendek…” – Ridhuan Tee

255
0

Profesor Dr Mohd Ridhuan Tee, Pendakwah Bebas menyatakan rasa tidak setuju terhadap pandangan yang diutarakan oleh pelakon Datuk Rosyam Nor mengenai kepentingan membenarkan pusat pelacuran beroperasi di negara ini.

Ridhuan Tee Abdullah menganggap cadangan tersebut sebagai bodoh, menyatakan bahawa ia sebenarnya lebih menggalakkan aktiviti tidak bermoral.

“Ini bukan penyelesaian, ini cadangan yang teramat bodoh. Saya syorkan kepada mereka ini pergilah mengaji. Jangan jadi artis jahil…” – Katanya

“Setiap masalah ada jalan penyelesaian. Bukan cara maksiat atas maksiat. la tidak akan menyelesaikan, malah menambah masalah…” – Katanya lagi

“Apakah kita mahu Kuala Lumpur menjadi seperti Hatyai yang terkenal sebagai pusat maksiat…” – Jelasnya

Ridhuan Tee berpendapat setiap fahaman agama telah mengajar cara mengawal nafsu untuk mengelakkan perbuatan maksiat.

Ridhuan juga menyuarakan kebimbangan terhadap kemungkinan penularan penyakit berjangkit kepada rakyat Malaysia jika aktiviti pelacuran dilaksanakan.

Ridhuan menegaskan perlunya amalan gaya hidup sihat untuk mencegah pemikiran hanya terfokus pada hubungan seks sebagai cara pemuas nafsu. Baginya, warga asing perlu mematuhi undang-undang dan menghormati budaya serta cara hidup masyarakat tempatan.

Pandangan Rosyam mengenai perlunya aktiviti pelacuran sebelum ini mencetuskan kontroversi di media sosial, terutama berhubung dengan lambakan warga asing lelaki dan isu jenayah rogol.

Lihat Posting di bawah:

Sumber: Facebook

PERHATIAN: Pihak Sinetron Malaya tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Sinetron Malaya juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Previous article“Konon-Konon Suci Depan Netizen, Dari Sebelum Berpisah Kau Tak Pernah Single La Perempuan…” – Fizi Ali
Next article“Jangan Sampai Kacau Family Orang..” -Syada Amzah Berang, Tampil ‘Back Up’ Cupcake Aisyah

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here