Home Viral “Harga Lesen Kereta RM2700, Kenapa Harga Lesen Semakin Mahal Ya…” – Ubai

“Harga Lesen Kereta RM2700, Kenapa Harga Lesen Semakin Mahal Ya…” – Ubai

114
0
created by photogrid

Beberapa waktu belakangan ini, influencer media sosial seperti Ubai MZ mendapat perhatian besar setelah mengungkapkan kekagetannya dengan biaya mendapatkan lesen memandu yang sangat tinggi melalui satu pos di aplikasi X.

Melalui posting tersebut, Muhammad Ubaidillah Mohd Zulkefli menyatakan bahwa baru-baru ini dia mendaftarkan adiknya di sebuah sekolah memandu untuk mendapatkan lesen mengemudi. Tetapi, dia terkejut setelah melihat daftar harga yang ditawarkan oleh sekolah memandu tersebut.

“Tadi bawa adik pergi daftar sekolah memandu. Harga lesen kereta auto RM2,700…”

“Kenapa harga lesen kenderaan ini makin lama makin mahal ya?…”

Selain itu, Ubai juga menyatakan kebingungannya mengenai alasan untuk membayar harga yang begitu tinggi, terutama ketika buku panduan belajar memandu disediakan dalam format digital.

“Masih tidak faham kenapa mahal, buku belajar memandu pun bagi dalam PDF…”

“Tapi nak buat macam mana, aku pun dah bayar depodit sebanyak RM900 jadi, reda ja lah…”

Lihat klip video di bawah:

Sumber: X

PERHATIAN: Pihak Sinetron Malaya tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Sinetron Malaya juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Previous article“Dia Balik Ke Tak Balik, Tak Jadi Hal..” – Yusof Haslam Jawab Isu Syamsul Tak Balik Raya
Next articlePerkahwinan Adik Beradik Terhamil Anak Abang Sendiri, Lakonan Hannah Delisha dan Aedy Ashraf Raih Tumpuan Ramai

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here