Home Dunia Faiq Bolkiah telah mengalahkan Messi dan Ronaldo dan menjadi pemain bola terkaya di dunia!

Faiq Bolkiah telah mengalahkan Messi dan Ronaldo dan menjadi pemain bola terkaya di dunia!

265
0

Faiq Bolkiah merupakan pemegang rekod pemain bola yang paling kaya di dunia dengan anggaran pendapatannya yang mencecah RM87 billion. Beliau merupakan seorang pemain bola sepak yang berusia 24 tahun dan merupakan bekas pemain bola Leicester City. Beliau juga terkenal kerana setanding dengan bintang bola sepak seperti Cristiano Ronaldo, Lionel Messi dan Neymar.

Faiq juga merupakan anak saudara kepada Sultan Hassanal Bolkiah dimana adik kepada Sultan Brunei.

Beliau juga merupakan salah seorang pewaris takhta raja dan darah kerabat telah mengalir dari dalam dirinya walaupun beliau masih berumur 24 tahun dan dilahirkan dan dibesarkan di Los Angeles. Faiq juga telah menyertai kelab baharunya dari Thailand iaitu Chonburi FC setelah gagal di England bersama Arsenal, Chelsea dan Leicester.

0 Chiangmai FC v Chonburi FC Revo League Cup

Walaupun Faiq bermula dengan cemerlang dan menerima pelbagai anugerah pemain terbaik perlawanan sebanyak dua kali, malang sekali beliau gagal menjaringkan gol sepanjang 14 perlawanannya di kelab tersebut.

Beliau juga tidak memperoleh masa permainan yang maksimum di mana lima daripada penampilannya bermula daripada penampilannyanya di bangku simpanan, manakala beliau dikeluarkan pada separuh masa selepas membarisi kesebelasan utama dalam dua perlawanan.

Previous articleMaut apabila Hilux hancur hilang kawalan setelah merempuh Toyota Camry
Next articleKegembiraan 7 Rakan Bertukar Tragedi, Pelajar Sekolah Lemas Di Tasik Cermin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here