Home Viral “Duduk Bod*hkan Orang Sekali Aib Sendiri Dibuka Terus Biru Muka…” – Respon...

“Duduk Bod*hkan Orang Sekali Aib Sendiri Dibuka Terus Biru Muka…” – Respon Ustaz Azhar Idrus Tidak Faham Bahasa Arab Raih Tumpuan Ramai

203
0

Tular sebuah klik yang menunjukkan Ustaz Azhar Idrus yang sedang menyampaikan ceramah agama di sebuah masjid. Walau bagaimanapun, klip video tersebut telah meraih tumpuan ramai apabila ada individu yang bertanya soalan kepada ustaz tersebut dalam bahasa arab.

Reaksi Ustaz Azhar Idrus yang tidak memahami apa yang sedang disampaikan oleh individu tersebut telah menarik tumpuan ramai. Rata-rata netizen mengatakan bahawa orang yang bergelar Ahli Fiqh tetapi tidak memahami bahasa arab ini musykil. Ada juga yang turut mengatakan bahawa Ustaz tersebut selalu “membodohkan” orang di dalam ceramahnya tetapi Allah telah membuka aibnya yang tidak memahami bahasa arab.

“Orang gelar dia ahli dalam fiqh tapi tak tahu bahasa arab ni ada yang musykil, macam mana dia nak tafsir hukum kalau tak faham bahasa arab…” – Netizen

“Duk bodohkan orang, sekali Allah bukak aib biru muka…” – Netizen

Namun begitu, ada juga yang menyokong Ustaz Azhar Idrus dengan mengatakan bahawa Ustaz tidak memahami bahasa arab kerana beliau mengajar Fiqh dan bukannya Tafsir, Hadis mahupun Bahasa Arab. Ramai juga yang turut menasihati individu tersebut agar tidak mencari salah Ustaz sahaja kerana Ustaz juga seorang manusia biasa.

“Fiqh ni kalau setakat nak mengajar level masyarakat setepat, bahasa arab basic pun dah ok dah…”

“Jangan bodoh sombong bang, at least orang tu lagi faham agama dari kau…”

Lihat posting di bawah:

Sumber: X

PERHATIAN: Pihak Sinetron Malaya tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Sinetron Malaya juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Previous article“Masa Saya Viral, Ramai Doakan Saya Jatuh Terduduk. Alhamdulillah Sekarang Rezeki Bertambah..” – Abang Tesla
Next article“Di Mana Hafiz Mahamad Menghilang…” – Kegiatan Hafiz Mahamad Terbongkar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here